Dogovoren transfer Emersona, čeka se Džeko
Brazilac je pristao da ide u Chelsea, ali klubovi još uvijek žele sačekati da se završe pregovori s Džekom kako bi sve to ozvaničili

Sada je sve do bh. napadača

Dogovoren transfer Emersona, čeka se Džeko

E. Čaušević, foto: EPA

Chelsea je odlučan do kraja januara da u svoje redove dovede Edina Džeku i Emersona Palmierija, a čini se da pregovori s Romom idu prema planu.

Engleski mediji objavili su večeras da je Chelsea uspio dogovoriti dolazak Emersona, te da se sada čeka još dogovor oko Edina Džeke. Kako prenosi The Evening Standard Emerson će nastaviti karijeru u Chelseaju, a Romi će pripasti oko 20 miliona funti.

Također, navodi se da bi transfer Džeke trebao biti završen već sutra i da će ga Plavci platiti oko 30 miliona funti. Emerson će potpisati ugovor na četiri godine, a sedmično će zarađivati 42.000 funti.

Brazilski igrač trebao bi sutra doputovati u London na ljekarske preglede, no Roma i Chelsea žele pričekati još malo kako bi u paketu završili i dolazak Edina Džeke. Roma je pristala da proda bh. napadača, no pregovori još traju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Situacija oko bh. napadača trebala bi biti poznata sutra kada će biti obavljeni finalni pregovori. Navodno, ostalo je još samo da se Džeko i Chelsea dogovore oko ugovora, odnosno na koliko će potpisati, te koliko će bh. napadač zarađivati na Stamford Bridgeu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi