Corriere dello Sport: Džeko zatražio transfer u Juventus!

Dijamant želi u Staru damu

Corriere dello Sport: Džeko zatražio transfer u Juventus!

Admin Čaušević

Ako je vjerovati rimskom listu Corriere dello Sport Edin Džeko je zatražio od Rome da mu dopusti transfer u Juventus. 

Dok je bio u Italiji s reprezentacijom Džeko je odbijao da govori o svojoj budućnosti i transferu u Juventus, međutim rimski list piše da se Sarajlija želi pridružiti Staroj dami.

CdS navod da je Džeko tokom posjete trening kampu Trigorija jasno dao do znanja čelnicima Rome da želi ići u Juventus, ali ne i zaboraviti Vučicu koja će uvijek biti njegov omiljeni klub.

Kako se navodi u objavljenom članku poziv za igranje u paru sa Cristianom Ronaldom je previše jak za odoljeti.

Navodno i u Romi nemaju ništa protiv Džekine prodaje. Od igračkog kartona će inkasirati između 12 i 15 miliona eura te rasteretiti budžet dvogodišnjeg ugovora vrijednog 7.5 miliona eura po sezoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Romin sljedeći korak u slučaju Džekine prodaje je već poznat. Odlazak Dijamanta će biti nadoknađen dolaskom Arkadiusza Milika. Napoli će za Poljaka dobiti Cengiza Undera, nešto novca i prema svemu sudeći mladog Alessija Riccardija.

Inače, dok traju pregovori oko Džeke Juventus paralelno radi i na angažovanju Luisa Suareza pa će biti interesantno vidjeti kako će završiti transfer saga koja traje sedmicama.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Suarez Dzeko, Dybala i Ronaldo. da li mogu svi igrati, uz Costu i ostale ofanzivne..
6 1
Gazija_debil
Pa vi ne odustajete...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti