Legendarni Hernan Crespo ocjenjivao Džeku i Immobilea u pet segmenata: Kome je dao prednost?

Argentinac igrao za Lazio i Inter

Legendarni Hernan Crespo ocjenjivao Džeku i Immobilea u pet segmenata: Kome je dao prednost?

A. Čaušević

Hernan Crespo je svojevremeno bio među najboljim napadačima svijeta. Igrao je za Lazio, Inter, Chelsea, Milan, a klubovi su na njegove transfer potrošili skoro 130 miliona eura. 

Jedan od derbija 8. kola Serije A igra se u Rimu. U subotu od 18 sati snage će odmjeriti Lazio i Inter. Glavne uzdanice obje ekipe bit će Ciro Immobile kod domaćina i Edin Džeko kod gostiju.

Uoči utakmice Crespo je za Gazzettu dello Sport analizirao obojicu napadača i to u pet segmenenta. Pljuštale su "osmice" i "devetke" što znači da legendarni Argnentinac izuzetno cijeni obojicu igrača, posebno kapitena bh. reprezentacije. 

Kada je u pitanju osjećaj za gol Crespo je Immobileu dao ocjenu 9, a Džeki 8.

"Immobile je uvijek u centru kaznenog prostora. Spreman za napad, ili desnom ili lijevom nogom, uvijek spreman na šut ili odbijenu loptu. Klasični napadač koji pokušava iskoristiti svaku priliku", mišljenja je Crespo.

"Džeko je potpuno drugačiji. Voli pričati s igračima, dobar je i u asistencijama. Nije uvijek tako lucidan kao što se očekuje. Ponekad mu nedostaje hladnoće, ali njegovi driblinzi na ivici kaznenog prostora i pokreti znaju biti ključni za tim."

Oglasi

Vizija i pregled igre Džeki je prema Crespovom mišljenju za devetke, a Immobileu za osmice.

"Džeko je napadač koji ima viziju igre kao veznjak. U bilo kojem dijelu terena sa loptom u nogama zna šta i kako uraditi. Džeko je poput ofanzivnog 'playmakera' zbog svojih karakteristika. Njegovo učešće u igri su dodatna vrijednost."

Crespo je u pitanju brzine dao prednost Immobileu (9), u odnosu na Džeku (8).

"Džeko nije tako brz, ima drugačije tijelo, dok trčati tako brzo s loptom kao što to radi Immobile vjerujte mi uopšte nije lako."

Svojevremeno i reprezentativac Gaučosa je u šutu dao prednost Džeki (9). Immobile je dobio osmicu.

"Džeko kada nategne nogu i priprema se za šut to je kao smrtna preusda. Ima odličnu tehniku, šutira prelijepo, čak i bez zaleta i uvijek gađa u uglove. Posebno s ivice kaznenog prostora."

"Za Immobilea mislim da je često brzoplet prilikom šutiranja što utiče na preciznost. Sve je to povezano s njegovim frenetičnim načinom igre. Ako bi malo više dozirao energiju, onda bi bio i precizniji."

Potražite više informacija na temu Serie A:

U šutiranju glavom Crespo je sasvim logično dao prednost Džeki (9) ispred Immobilea (8) što je nekako i logično jer kako kaže ima adekvatniju fizičku građu i često je visočiji od svojih čuvara što mu daje prednost.

Dakle, na kraju pobjedu je odnio Džeko koji prema mišljenju Crespa ima bolju viziju igre, bolji šut i bolji je u skoku u odnosu na Immobilea. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Hix
Dzeko u Engleskoj i Njemackoj harao a imobile cim je izasao iz italije nije znao hodati dok je igrao u Bvb. Jos 10 godina da igra ko sto igra nece moci sa Dzekom u istu recenicu!
10 1
sslazio
Sve ok osim ovog za asistencije. Immobile je napadac sa najvise asistencija u cijeloj ligi godinama unazad. Nisu bas isti tipovi igraca ali ok.
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi