Cristante progovorio o sukobu s Džekom: "Nije se desilo ništa posebno, te stvari su normalne"
Do svađe fudbalera Rome došlo je u svlačionici nakon katastrofe i poraza od Fiorentine sa 7:0 u utakmici Kupa Italije.

Posvađali se nakon meča u Firenci

Cristante progovorio o sukobu s Džekom: "Nije se desilo ništa posebno, te stvari su normalne"

E. Čaušević

Fudbaleri Rome nedavno su doživjeli debakl u Kupu Italije kada ih je Fiorentina pregazila sa 7:0.

To je sigurno jedan od najtežih poraza koje je Roma doživjela u posljednje vrijeme, a čak su im i navijači okrenuli leđa nakon sramote u Firenci. Sve je dodatno "zakuhao" bh. reprezentativac Edin Džeko koji je zbog psovanja sudiji dobio direktan crveni karton i tako još više otežao posao svojim saigračima.

Italijanski mediji prenijeli su tada da je bilo verbalnih okršaja u svlačionici Rome i da je na udaru najviše bio Džeko. Navodno, tada je došlo do svađa između bh. kapitena i veznjaka ove ekipe Bryana Cristantea koji je bio bijesan na Džeku zbog ono što je uradio na terenu.

U Romi nisu previše željeli da komentarišu špekulacije italijanskih medija ili da potvrde da li je zaista bilo sukoba između Džeke i Cristantea. Međutim, veznjak Rome je u intervjuu otkrio da je tu bilo svađe između njih, ali je potvrdio da je sada sve u najboljem redu.

"Između Edina i mene se nije desilo ništa posebno. To su stvari koje se dešavaju na utakmicama i treninzima. Normalna epizoda u jednom klubu i ne bi bilo u redu da je sve bajno. Te stvari nas dodatno ojačaju. Među nama je sve ok i već tada smo to izgladili", rekao je Cristante.

Nerazzurri traže zamjenu za Icardija: Edin Džeko jedna od četiri želje Intera!

Poslije prave male scene koju je Wanda priredila svima u Interu, čelnici kluba odlučili su da Icardiju oduzmu kapitensku traku. Upravo zbog toga on je odlučio da ne putuje s timom na gostovanje u Beč pravdajući se da je povrijeđen.

Jasno je da ljubav između njega i čelnika Intera lagano puca, a do kraja sezone bi Nerazzurrima alternative u napadu trebali biti Lautaro Martinez i Keita. Ipak, Corriere dello Sport prenosi da će se Inter na ljeto okrenuti nekoj velikoj zvijezdi kada je napad u pitanju.

Pomenuti list prenosi kako su za sada četiri napadača prve mete Intera, a među njima je i bh. reprezentativac Edin Džeko. Osim Dijamanta Inter će, prema navodima istog izvora, pokušati angažovati Romelua Lukakua, Timu Wernera ili Zapatu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, Džeko se i ranije često dovodio u vezu sa Interom, ali za sada nije bilo ozbiljnih kontakata. Vidjet ćemo da li je novonastala situacija prava prilika da Džeko i Inter počnu saradnju.

Inače, Dijamant je u toku ove sezone odigrao ukupno 25 utakmica te je postigao 10 golova uz sedam asistencija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nightcry
sumnjam da fe kristante mogao biti bjesan Džeku, koliko sam ja shvatio bilo je obratno, a tako pišu i mediji na engleskom. osim toga Edin je šef u svlačionici i na kraju krajeva kapiten Rome. on i Kolarov drže svlačionicu, a italijani kažu da se oko Edina vrti sve vezano za moral, raspoloženje i generalno odnose
4 0
AMKO
Ovaj cristante nenznam stvarno kako je on uspjeo da postane profesonalni fudbaler to nemogu da stvarno da svatim
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi