Fudbalski svijet zgrožen potezom Rubena Diasa, ničim izazvan tom mladiću uništio životni san

Mislio je da će doći do svog idola, ali...

Fudbalski svijet zgrožen potezom Rubena Diasa, ničim izazvan tom mladiću uništio životni san

Endin Čaušević

Na utakmici između Portugala i Bosne i Hercegovine u dva navrata smo gledali kako navijač s tribine utrčava na teren kako bi došao do Cristiana Ronalda i zagrlio ga. To je pokušao prije nekoliko dana i jedan od navijača na Islandu i baš kada je skoro došao do Ronalda pojavio se Ruben Dias koji je sve pokvario.

U subotu na meču Portugal - BiH koji se igrao u Lisabonu glavni sudija je dva puta prekidao meč zbog navijača koji su utrčali na teren.

Obojica su to uradila kako bi došli do Ronalda i zagrilili ga što su na kraju i uspjeli da ostvare. Isto je pokušao tri dana kasnije u Reykjaviku na meču Islanda i Portugala da napravi još jedan navijač i skoro da je uspio.

Naime, u samom finišu meča jedan od navijača utrčao je na teren i krenuo prema Ronaldu u nadi da će imati priliku da zagrli svog idola.

Međutim, kada je bio svega nekoliko metara od zvijezde Portugala odjednom se pojavio Ruben Dias koji je sve pokvario.

Oglasi

Potez Rubena Diasa razočarao je fudbalski svijet jer je defanzivac Portugala bez ikakve potrebe uništio san ovog navijača. Svi su znali da on želi samo da dođe do Ronalda, a bezobrazan potez Diasa mu to nije omogućio.

Dias je ovog navijača uhvatio za majicu i zaustavio, a potom su stigli i zaštitari, te je on u očaju gledao kako Ronaldo prolazi samo dva metra od njega.

Sve se dešavalo dok je Ronaldo slavio gol u 89. minuti koji je donio pobjedu Portugalcima od 1:0. Iako je vidio i sam šta se dešava nije prišao tom navijaču već je samo odlučio da prođe pored njega dok su ga zaštitari vodili van terena.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ni zaštitari nisu imali milosti prema njemu i bili su dosta grubi što je izazvalo revolt navijača na tribinama zbog toga.

No, potez Diasa postao je glavna tema na društvenim mrežama i jasno je da apsolutno niko nije oduševljen što je na taj način srušio san mladića koji mu je bio nadohvat ruke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti