Još malo pa najbolji strijelac ikad: Cristiano Ronaldo nadmašio Pelea
Foto - EPA

Bican je naredni zadatak

Još malo pa najbolji strijelac ikad: Cristiano Ronaldo nadmašio Pelea

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo postigao je dva gola u pobjedi Juventusa nad Udineseom (4:1).

Portugalac koji će u februaru proslaviti 36. rođendan došao je tako do 758. gola karijeri i pretekao je na vječnoj listi najboljih strijelaca brazilsku legendu Pelea (757).

Iako Brazilci tvrde da je Pele postigao više od 1000 golova u karijeri, zvanični podaci su da je karijeru završio sa 757 golova.

Sa dva gola Ronaldo je došao ispred Pelea, a ispred Ronalda je još samo jedan čovjek - legenda Slavije iz Praga Josef Bican. On je u 530 utakmica u periodu od 1931. do 1955. godine postigao 805 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, s obzirom na to kako igra neće biti nikakvo čudo ako Ronaldo ubrzo nadmaši ovu brojku, jer u 36. godini života izgleda zaista fenomenalno.

Definitivno jedan od najvećih ikad.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Najkompletniji i najbolji svih vremena
3 5
bavarac88
S obzirom koliko je fudbal sad u prvom planu za razliku od kada su igrali velikani poput Pelea,Maradone,Van Bastena,Mullera,Beckenbauera,sada se svaki gol zapisuju i broji sto nekada nije bio slucaj.Pele je sigurno dao preko 1000 golova i nikad ga niko nece nadmasit,a ovi mogu da pisu do sudnjeg dana da je Ronaldo,Messi ili neko treci bolji od tih igraca.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti