Cristiano Ronaldo: U Romi nema nijedan igrač s kojim bih mijenjao dres

Portugalac dobro zapamtio okršaj iz 2007. godine

Cristiano Ronaldo: U Romi nema nijedan igrač s kojim bih mijenjao dres

E. Čaušević

U nedjelju se na Olimpicu igra veliki derbi Serije A između Rome i Juventusa u okviru 19. kola Serije A.

Roma će pred svojim navijačima dočekati starog rivala i jasno je da će ovaj meč biti u centru pažnje na Apeninima. Juventus se bori za prvo mjesto s Interom i za njih je svaki meč itekako bitan, a u Romi će sigurno dati sve od sebe da im pokvare planove.

Jasno je da u Juventusu najviše očekuju od Cristiana Ronalda koji je odlično počeo 2020. godinu. On je prije nekoliko dana u meču protiv Cagliarija postigao hat-trick i pokazao još jednom da se lagano vraća u pravu formu.

Ronaldo uživa u mečevima protiv Rome jer je uvijek imao više razloga za slavlje. Protiv ovog tima je igrao dok je bio u Manchester Unitedu i Real Madridu, te je uvijek izlazio kao pobjednik.

No, svi se posebno čekaju 2007. godine i okršaja Uniteda i Rome u Ligi prvaka. Roma je prvi meč dobila sa 2:1 na svom terenu, a onda su u revanšu četvrtfinala doživjeli pravu katastrofu jer ih je United savladao sa 7:1.

Ronaldo se prisjetio ove utakmice i otkrio kako su ga neki igrači Rome tada molili da ih prestane driblati, dok su mu neki čak i prijetili.

"Kada je bilo 6:0 tražili su od mene da prestanem i molili su me da više ne driblam nikoga. Bilo je i onih koji su mi govorili da će me povrijediti", izjavio je Ronaldo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, portugalski fudbaler je otkrio da neće mijenjati dresove s igračima Rome i objasnio zašto.

"U Romi nema nijedan igrač s kojim bi mijenjao dres", kratko je poručio fudbaler Juventusa koji je očito dobro zapamtio sve prijetnje koje je dobio prije 13 godina od tadašnjih igrača rimskog kluba.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pazzo13
Kakvo nepostovanje prema protivniku ccc pa da igras protiv nekoga iz 4.lige ne govori se tako
7 1
DamirT
Cuj on nekog driblao.Dobra sala...
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti