Crnu Goru u Zenici predvode dvije najveće zvijezde ove selekcije
Foto: T. Hebib

Objavljen spisak

Crnu Goru u Zenici predvode dvije najveće zvijezde ove selekcije

E. Ganibegović

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u posljednjoj trećini septembra očekuje završnica Lige nacija.

U Zenici ćemo 23. septembra dočekati Crnu Goru gdje ćemo eventualnom pobjedom osigurati prvo mjesto, plasman u A diviziju i baraž za EP, dok tri dana kasnije gostujemo u Bukureštu ko Rumunije.

Crnogorci su danas objavili spisak za utakmice protiv Bosne i Hercegovine i Finske, a za razliku od juna mjeseca, na raspolaganju će im biti dvije najveće zvijezde, Stefan Savić i Stevan Jovetić.

Spisak Crne Gore

Golmani: Milan Mijatović (Al Adalah, Saudijska Arabija), Matija Šarkić (Wolves, Engleska), Lazar Carević (Vojvodina, Srbija);

Obrambeni igrači: Stefan Savić (Atletico Madrid, Španija), Žarko Tomašević (Tobol, Kazahstan), Adam Marušić (Lazio, Italija), Mako Vešović (Qarabag, Azerbejdžan), Vujačić Igor (Partizan, Srbija), Risto Radunović (FCSB, Rumunija), Marko Vukčević (UTA Arad, Rumunija), Saša Balić (Korona Kielce, Poljska), Nikola Šipčić (Tenerife, Španija);

Vezni igrači: Nikola Vukčević (Al Ahli, Katar), Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Marko Janković (Qarabag, Azerbejdžan), Aleksandar Šćekić (Diba, UAE), Sead Hakšabanović (Celtic, Škotska), Miloš Raičković (Seongam, Južna Koreja), Vukan Savićević (Giresunspor, Turska), Driton Camaj (Kisvarda, Mađarska);

Oglasi

Napadači: Stevan Jovetić (Hertha, Njemačka), Stefan Mugoša (Vissel Kobe, Japan), Milutin Osmajić (Vizela, Portugal), Uroš Đurđević (Sporting Gijon, Španija), Nikola Krstović (Dunajska Streda, Slovačka).

"Nakon junskih utakmica, dobrih igara i ostvarenih rezultata sa velikim samopuzdanjem i optimizmom dočekujemo posljednja dva meča u UEFA Ligi nacija. Nadam se da ćemo ponoviti igre prikazane u mečevima odigranim tokom juna, pogotovo iz duela sa Rumunijom, i ukoliko uspijemo u toj namjeri siguran sam da pozitivan rezultat naće izostati.

Cilj koji smo zacrtali pred početak ovog izdanja UEFA Lige nacija je umnogome ostvaren i uoči predstojećih mečeva nemamo rezultatski imperativ. Svakako da igramo za bodove, za pobjede i što bolji plasman koji će pozvana grupa igrača, siguran sam, biti spremna da ostvari", rekao je selektor Crnogoraca Miodrag Radulović.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Driton Camaj, fudbaler Kisvarde i trenutno s pet golova najbolji strijelac mađarske OTP Bank lige, ranije danas govorio je za SportSport.ba i najavio predstojeći meč Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Top Komentari

789012455
Kakve zvijezde , hahahaha hajte molim vas samo jako BIH ♥️
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi