Crnogorci zabrinuti, travnjak na jedinom stadionu na kojem mogu igrati izgleda kao oranica
Foto: Crnogorske Vijesti

U Crnoj Gori se suočavaju s problemima

Crnogorci zabrinuti, travnjak na jedinom stadionu na kojem mogu igrati izgleda kao oranica

Edmir Škorić

Crna Gora će protiv Litvanije u ponedjeljak igrati meč 2. kola Lige nacija, ali će pobjedu tražiti na pravoj oranici.

Travnjak stadiona pod Goricom je renoviran prije tri godine kada je u njega uloženo 700 hiljada eura, ali sada je skoro u potpunosti uništen i pitanje je samo kako će Crnogorci i Litvanci da se snađu na njemu.

Da stvar bude gora, ovo je jedini stadion koji zadovoljava kriterije UEFA-e za odigravanje utakmica A reprezentacije, pa Crnogorci mogu da budu zabrinuti.

Iako je travnjak ranije izgledao jako dobro, od meča Budućnost - Petrovac moglo se uočiti da nešto nije u redu s njim i da su svugdje žute fleke, a da je trava na mnogim mjestima spržena ili je uopće nema.

Kao razlozi za ovako loš travnjak navode se vrućina, loše održavanje, veliki broj utakmica u kratkom periodu... Na ovom stadionu treba da se igra i meč sa Srbijom 11. oktobra, ali nešto se treba poduzeti jer travnjak je očajan.

Stadion pod Goricom

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Stadion pod Goricom

Stadion pod Goricom

Top Komentari

srebrenik95
Nek ima neko i gori od nas
19 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi