Čudesan preokret Napolija i nastavak borbe za Scudetto
Foto: EPA

Serie A, 31. kolo

Čudesan preokret Napolija i nastavak borbe za Scudetto

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Napolija pobijedili su u 31. kolu Serije A na svom terenu Chievo (2:1) i ostali su u trci za osvajanje Scudetta.

Domaći su u ovom meču morali doći do tri boda kako bi nastavili potjeru za Juventusom, a na kraju su uspjeli u posljednjim sekundama doći do velike pobjede.

Ispromašivao se Napoli u današnjem duelu. Propustili su veliki broj stopostotnih šansi, a najveću je imao Dries Mertens kojem je u 50. minuti golman gostiju iz Verone Sorrentino odbranio penal.

U 73. minuti šok na San Paolu. Lijepu akciju gostiju završava Stepinski za vodstvo gostiju od 0:1.

Uspio je Napoli do kraja doći do preokreta. Za izjednačenje je pogodio Milik u 89. minuti, a u posljednjim sekundama Diawara je pogodio za 2:1 i veliki trijumf domaćeg tima.

Važne pobjede u borbi za opstanak ostvarili su Verona i Crotone. Verona je savladala Cagliari sa 1:0, a istim rezultatom Crtotone je dobio Bolognu.

Serie A, 31. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli - Chievo 2:1
Verona - Cagliari 1:0
Crotone - Bologna 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti