Čustović je hit: Waasland-Beveren više nije isti tim

Nova pobjeda u Belgiji

Čustović je hit: Waasland-Beveren više nije isti tim

Otkako je Adnan Čustović preuzeo Waasland-Beveren, to više nije isti tim.

Nekadašnji bh. reprezentativac je ovaj belgijski tim preuzeo kada se nalazio na dnu tabele, ali dolaskom Čustovića sve se promijenilo, pa je tako večeras Waasland-Beveren ubilježio i treći vezani trijumf.

Ovoga puta Čustovićevi izabranici su u sklopu 20. kola Jupiler lige kao domaćini savladali i Lokeren rezultatom 2:1, a prvi pogodak viđen je u 26. minuti. Za vodstvo Waasland-Beverena je strijelac bio Ampomah kojem je asistirao Boljević, da bi u 52. minuti Forte s bijele tačke postavio, ispostavit će se, konačnih 2:0.

Waasland-Beveren je s trećom vezanom pobjedom, od kojih je jedna i protiv prvaka Club Bruggea, skočio na 13. mjesto s 20 osvojenih bodova. Lokeren je, s druge strane, na dnu tabele sa šest manje.

Belgijska liga, 20. kolo:

Waasland-Beveren - Lokeren 2:1
St. Truiden - Kortrijk 0:0

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Top Komentari

arsenalbih
doktore jos nije standard zavrsio..70.min. 3-0
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi