Pamtite li Čustovića? Sada je trener i srušio je prvaka Belgije!

Waasland-Beveren savladao Club Brugge

Pamtite li Čustovića? Sada je trener i srušio je prvaka Belgije!

Waasland-Beveren kojeg odnedavno vodi nekadašnji bh. reprezentativac Adnan Čustović priredio je veliko iznenađenje u sklopu 18. kola belgijskog šampionata.

Dugo je ovaj klub bio u krizi, porazi su se nizali jedan za drugim, no pod vodstvom bh. trenera uspio je Waasland-Beveren večeras konačno slaviti, i to protiv, ni manje ni više, nego prvaka Club Bruggea (2:1).

U prvih 45 minuta pogodaka nije bilo, da bi već u trećoj minuti nastavka gosti poveli golom koji je postigao Vormer na asistenciju Wesleyja.

Činilo se da će Club Brugge slaviti, no igrači Waasland-Beverena se unatoč primljenom pogotku nisu predavali, što im se isplatilo u samom finišu. Prvo je u 78. minuti s bijele tačke izjednačio Forte, a onda je pet minuta prije kraja Decarli nespretno zatresao sopstvenu mrežu za 2:1 i veliko slavlje domaćih.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Čustovićev Waasland-Beveren je ovim trijufmom ujedno prekinuo seriju loših rezultata, ali još mnogo posla je pred njima ukoliko žele zadržati prvoligaški status.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi