Čustović preporodio Waasland-Beveren: Tajna je u njegovim metodama...

Bivši reprezentativac BiH je hit u Belgiji

Čustović preporodio Waasland-Beveren: Tajna je u njegovim metodama...

Čudima koje čini Adnan Čustović otkako je preuzeo Waasland-Beveren nema kraja. Mostarac je ovaj belgijski klub preuzeo kada se nalazio na dnu tablice, ali danas to više nije isti tim, pošto je dolaskom Čustovića uslijedila serija pobjeda od čega je i jedna nad aktuelnim prvakom Club Bruggeom.

Sve to je 'oživjelo' Waasland-Beveren i pomoglo igračima na izgradnji samopouzdanja koje je prijeko potrebno kako bi se izbjegla borba za opstanak, a preporodu ovog kluba veliku pažnju posvećuju i mediji u Belgiji. Da se dosta toga promijenilo otkako je klupu preuzeo nekadašnji reprezentativac BiH otkrio je i Crnogorac Aleksandar Boljević koji je ove sezone među najboljim igračima Waasland Beverena.

"Trener je unio pozitivnu atmosferu među igrače. Tu je uvijek za nas, prihvatio je svakog igrača onakvog kakav jeste i ne pokušava nas promijeniti. Imali smo sastanak, platio je večeru kompletnom timu i nakon posljednje utakmice pojavio se sa bocom šampanjca", ispričao je Boljević medijima u Belgiji, pa se osvrnuo na Čustovićeve metode rada:

"Radi puno sa fotografijama. Tokom sedmice pokazuje nam fotografije i video sa treninga na kojima smo pravili 'lude izraze lica' ili gdje smo napravili neku ludost. Pred utakmicu protiv Lokerena nam je pokazao fotografije slavlja nakon pobjede protiv Antwerpa."

Oduševljen Čustovićem je i kapiten Milan Massop.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Pozitivna atmosfera, zajedništvo...Sve to je došlo u svlačionicu dolaskom Čustovića."

Eventualni uspjeh u Waasland-Beverenu, a to je sigurno opstanak u ligi, dodatno bi povećao reputaciju Čustoviću koji je prethodno radio u Oostendeu i Kortrijku,

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi