Cutrone se oporavio od koronavirusa: "Nisam se mogao ni kretati po kući"

Dobre vijesti iz Firence

Cutrone se oporavio od koronavirusa: "Nisam se mogao ni kretati po kući"

E. Čaušević

Fudbaler Fiorentine, Patrick Cutrone, bio je jedan od prvih sportista u Italiji koji se zarazio koronavirusom.

Cutrone je u Fiorentinu stigao ove zime iz Wolverhamptona na posudbu, te je dobro počeo u klubu iz Firence. Svi su bili u šoku kada je objavljeno da je Cutrone zaražen koronavirusom, a pored njega pozitivni na testiranju bili su još dvojica igrača ovog tima.

No, na svu sreću oni su se uspješno oporavili, te su već punim tempom počeli s treninzima u kućnoj izolaciji. Cutrone je za Sky Sports otkrio kako je izgledalo dok je bio zaražen koronavirusom.

"Nekoliko dana sam proveo u krevetu jer sam imao groznicu. Nakon toga došao je suhi kašalj i bol u mišićima. Zaista sam imao poteškoća i da se uopšte krećem po kući. No, kada je to malo popustilo počeo sam trenirati i dobro se osjećati. Testirao sam se prije nekoliko dana i negativan sam. Oporavio sam se i zaista se dobro osjećam", rekao je Cutrone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored Cutronea zaraženi su još bili Dušan Vlahović i German Pezzella, ali na svu sreću su i oni na testiranju bili negativni, te su se oporavili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti