Da li Francuzi i dalje imaju najjači napad? Ni Portugal ne zaostaje...

Spoj mladosti i iskustva

Da li Francuzi i dalje imaju najjači napad? Ni Portugal ne zaostaje...

Na pitanje o najjačem napadu, najjačoj ofanzivoj liniji u reprezentativnom fudbalu, većina će odgovoriti da šampioni svijeta, Trikolori, tu prednjače.

I zaista, selektor reprezentacije Francuske Didier Deschamps na raspolaganju ima fantastične ofanzivne igrače. Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Ousmane Dembele, Kingsley Coman, Thauvin, Ben Yedder, Giroud, Payet - samo su neki od kojih Deschamps može sastaviti ofanzivnu liniju ekipe.

Međutim, ni aktuelni šampion Evrope ne zaostaje u posljednje vrijeme. Reprezentacija Portugala, uz iskusnog Cristiana Ronalda, već neko vrijeme ima i neke nove zvijezde.

A pogleda li se njihov učinak u posljednje dvije sezone, dolazi se do zaključka da i reprezentacija Portugala danas ima na raspolaganju ubojit napad - četvoricu nezaustavljivih ofanzivaca.

Dakle, ukoliko svi budu spremni, selektor Santos u budućnosti može računati na ubojiti kvartet - Cristiano Ronaldo (Juventus), Bernardo Silva (Manchester City), Joao Felix (Atletico Madrid) i Bruno Fernandes (Sporting).

Pomenuti portugalski fudbaleri su, naime, od sezone 2017/2018 do danas u dresovima svojih klubova (u ligaškim i evropskim kup takmičenjima) zajedno postigli 147 golova i upisali 72 asistencije. Naravno tu je još nekolicna kvalitetnih ofanzivaca poput Goncala Guedesa, Dioga Jote, Podencea...

Pred reprezentacijom Portugala je već u subotu novi izazov s obzirom da gostuje kod selekcije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti