Bomba iz Srbije: Crvena zvezda dovodi napadača Hoffenheima

Novi trener želi Dabbura

Bomba iz Srbije: Crvena zvezda dovodi napadača Hoffenheima

E. Oštraković

Ekipa Crvene zvezde naredne sezone želi da ima dosta jaku ekipu za nastup u Ligi prvaka, te razmatraju dovođenje mnogih igrača.

Jedna od pozicija gdje se žele pojačati jeste pozicija napadača, a novi trener ove ekipe Barak Bakhar je jasno rekao koga želi dovesti.

Radi se o njegovom zemljaku Munasu Dabburu koji trenutno nastupa u Bundesligi za ekipu Hoffenheima i sigurno da bi to bio veliki transfer.

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić obećao je da će pojačati konkurenciju Pešiću u vrhu napada za grupnu fazu Lige prvaka.

Dabbur sa Hoffenheimom ima ugovor još godinu dana, ali njegov trenutni klub nema ništa protiv prodaje ovog fudbalera.

Problem Crvenoj zvezdi predstavlja plata koju ima bivši reprezentativac Izraela, koja iznosi gotovo tri miliona eura.

Oglasi

Navodno Dabbur ima još nekoliko ponuda i to iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a odluku će naravno morati da donese sam fudbaler.

Ove sezone je Dabbur u dresu Hoffenheima odigrao 21 utakmicu, te je postigao šest golova i dodao dvije asistencije.

Karijeru je počeo u Izraelu, a prvi transfer napravio je kada je iz Maccabija prešao u švicarski Grasshoppers.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Iz Grasshoppersa je 2016. godine za 7 miliona eura otišao u Salzburg, a tri godine kasnije napravio je novi sjajan transfer.

Naime, Sevilla ga je kupila za 17 miliona eura, ali tamo se nije zadržao dugo, te je svoju sreću potražio u Hoffenheimu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi