Dalić: Giggs je rekao da smo mi prvi favoriti u grupi

Selektor Hrvatske

Dalić: Giggs je rekao da smo mi prvi favoriti u grupi

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić nije bio mnogo zadovoljan ni nezadovoljan kvalifikacijskom grupom za EURO te je poručio da je cilj naših susjeda proći grupu, ma kakvi god protivnici bili.

Podsjetimo, Hrvatska je, voljom današnjeg žrijeba u Dublinu, smještena u grupu E kvalifikacija za EURO, a protivnici će joj biti Wales, Mađarska, Slovačka i Azerbejdžan.

Dalić je nakon meča otkrio da se čuo sa selektorom Walesa Ryanom Giggsom koji mu je poručio da je Hvatska favorit broj 1 u grupi.

"Naš je cilj proći grupu, bez obzira na protivnike. Nije lako, nije teško, imamo dva bliža putovanja u Slovačku i Mađarsku, a Wales je po imenu druga ekipa, iza nas. Međutim, ne smijemo nikoga zapostaviti ili podcijeniti, moramo biti najbolji u tih kratkih osam mjeseci kvalifikacija", rekao je Dalić i dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Selektor Walesa Giggs pohvalio je naše predstave na Svjetskom prvenstvu te rekao da smo mi favoriti, ali slaže se da bi grupa mogla biti neizvjesna. I ja očekujem veliku borbu. Slovaci su na prošlom EP-u također prošli skupinu, kao i Mađari".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti