Dalić otkrio da je odbio ponudu od 30 miliona eura, a objasnio i zbog čega

Selektor Hrvatske ništa ne krije

Dalić otkrio da je odbio ponudu od 30 miliona eura, a objasnio i zbog čega

Esmer Oštraković

Svjetsko prvenstvo koje se igra u Kataru počinje za tri dana, a mnoge reprezentacije će iz sjene pokušati uraditi velike stvari na ovom Mundijalu.

Jedna od takvih reprezentacija je i Hrvatska, koja je znala iznenaditi i ostvariti neke veliko pobjede na Svjetskim prvenstvima.

Zanimljiv intervju uoči Svjetskog prvenstva dao je Zlatko Dalić, selektor nogometne reprezentacije Hrvatske.

On je u razgovoru za medije tada otkrio da je odbio ponudu od 30 miliona eura iz Kine, a sve zbog Hrvatske.

Bilo je to nakon što je sa Hrvatskom završio kao drugi na Svjetskom prvenstvu, a Kinezi su mu ponudili trogodišnji ugovor.

"Svi su mi govorili da griješim i da iskoristim rezultat. Bilo je strašnih ponuda. Kineski klub je došao po mene u Pariz. Bio sam s predsjednikom kluba. Ponudio mi je ugovor od deset miliona eura neto po godini. Tri godine ugovora. Zahvalio sam i rekao sam da neću", rekao je Dalić, te je dodao:

Oglasi

"Nije mu bilo jasno. Vratio se nakon pola godine i dva dana smo razgovarali. Rekao sam da neću napustiti reprezentaciju jer je to moj narod, moja država i nema tih novaca. On je to razumio, otišao je sutra u London, uzeo gospodina Beniteza i odveo ga u Kinu za 13 miliona eura. Nikada mi nije bilo žao i ponosan sam na tu odluku", završio je selektor Hrvatske, Zlatko Dalić.

On će sa Hrvatskom i na ovom Mundijalu pokušati napraviti velike stvari, a da li će mu to poći za rukom ostaje da vidimo.

Svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu Hrvatska igra 23. novembra, a protivnik je reprezentacija Maroka.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Četiri dana nakon toga igraju protiv Kanade, a posljednju utakmicu u grupnoj fazi igraju protiv Belgije.

Podsjetimo, Svjetsko prvenstvo koje počinje za tri dana igra se u Kataru, a finale se igra 18. decembra ove godine.

Top Komentari

Klicko
Kako je to tvoj narod tvoja država kad si rođen u Livnu,mamu yebao u prkno
6 2
Adrian
Jel to Livno sad u Hrvatskoj?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi