Iskusni trener starog kova već zna osvajača Zlatne lopte: Kratko i jasno - "Da!"

Trener kijevskog Dynama

Iskusni trener starog kova već zna osvajača Zlatne lopte: Kratko i jasno - "Da!"

E. Ganibegović

Kijevski Dynamo pobijedio je  Basel rezultatom 3:2 u posljednjoj utakmici turnira "Nogomet za mir" organizovanog kao oblik protesta protiv ruske invazije na Ukrajinu, ali i u humanitarne svrhe.

Po povratku u Rumuniju, trener ukrajinske ekipe Mircea Lucescu analizirao je situaciju u Ligi prvaka.

Upitan o eliminaciji Manchester Cityja od Real Madrida u polufinalu nakon spektakularnog povratka u 90. minuti, "Il Luce" je priznao da nikada prije nije vidio tako sretnu momčad.

Štaviše, bivši selektor Rumunije i Turske je mišljenja da će Real Madrid osvojiti trofej u finalu s Liverpoolom ako odigra kao i u utakmicama nokaut faze.

"Nisam vidio tim sretniji od ovog (Real Madrid, op. a) otkad sam ovdje. Ako nastave ovaj izvanredni put na kojem su sve prolaske stekli u posljednjim minutama, oni će i osvojiti trofej."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Lucescu je upitan i hoće li zvijezda Real Madrida Karim Benzema biti imenovana kao pobjednik u izboru za Zlatnu loptu, a trener kijevskog Dinama kratko je odgovorio: "Da!".

Podsjetimo, Lucescu je trener Dynama od ljeta 2020. godine, a ranije je vodio Tursku, Zenit, Shakhtar, Besiktas, Galatasaray, Rapid, Inter, Reggianu, Bresciu, Pisu i Rumuniju, te Dinamo i Corvinul gdje je bio i trener i igrač istovremeno.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Klicko
Mane milion posto.Ne smije se ucjenjivač i silovatelj panjzema naći tu u toj odabranoj eliti.Kakav je to primjer djeci???
0 3
user1579409590
Benzema: Presjednice, zelja mi je da osvojim zlatnu Loptu, kao malo dijete sam mastao.. Perez: Ne brini Sine moj, tata Perez je sve sredio..
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi