Tvrdnje prevoditelja o Daniju Carvajalu zgrozile Španiju: "Tražio je od mene da konobarici kažem..."

Prljavi veš sada izašao na vidjelo

Tvrdnje prevoditelja o Daniju Carvajalu zgrozile Španiju: "Tražio je od mene da konobarici kažem..."

Edmir Škorić

Defanzivac Real Madrida i španske reprezentacije, Dani Carvajal, odgovorio je na medijske napise posljednjih dana o njemu, a za koje tvrdi da su neistiniti. 

Carvajal je odlučio putem društvenih mreža da odgovori nakon optužbi koje su mu posljednjih dana utjecale na imidž.

Prema igraču Real Madrida, koji je posljednjih sedmica bio jako kritikovan zbog svojih komentara o pitanju Rubialesa i Jenni Hermoso, a sada je uključen u još jednu polemiku seksualne prirode tokom Svjetskog prvenstva 2018., poduzeo je pravni postupak. da odbrani svoju čast.

"Sve informacije objavljene u medijima ovih dana koje se odnose na mene potpuno su lažne. Od mog angažmana u političkim strankama do seksualnog napada na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2018. u Rusiji. Smatram da je apsolutno žalosno i krajnje delikatno da mediji imaju pravo nekažnjeno pisati dajući kredibilitet riječima trećih osoba, kaljajući istovremeno nečije ime i čast. Već sam poduzeo tužbu", stoji u njegovoj izjavi putem društvene mreže X (bivši Twitter).

Medij 'The Objective' objavio je nekoliko delikatnih izjava Alexa Pene, bivšeg prevoditelja španske nogometne reprezentacije koji je s igračima boravio tokom Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji. Između ostalih, navedeno je da je Carvajal napastvovao jednu konobaricu i da su "svi osim Inieste" bili nemirni, dok su neki prelazili sve granice.

Oglasi

Španski igrači bili su smješteni u gradu Krasnodaru. Pena je kazao da mu je bilo teško s njima, jer je osim uloge prevoditelja dobio i zadatak da ih "drži pod budnim okom". Otkrio je da je jedino "normalan" bio Andres Iniesta s kojim je bilo najlakše sarađivati.

"Probudio sam ih i niko od njih nije bio spreman osim Inieste. Jednom sam to napravio s Busquetsom i on se naljutio. Rekao mi je da je sam u*rani alarm", prisjeća se mladić u intervjuu objavljenom u oktobru 2022. godine.

Govorio je i o lošem odnosu koji je imao s igračima Barcelone, a posebno je istakao Gerarda Piquea: "On je osoba koja ne stoji na zemlji i prezirno gleda na ostale ljude".

Nadalje, prevoditelj objašnjava da je epicentar aktivnosti igrača bila igraonica u kojoj su provodili noć.

"Ušao sam i vidio sobu punu pivskih boca, cigareta, nargila... Čak su me u sedam ujutro zamolili da im naručim pivo”, kaže i objašnjava da eliminacija Španije protiv Rusije u osmini finala nije iznenađenje. Zapravo, ide toliko daleko da kaže da je samo u Iniesti vidio profesionalizam.

Oglasi

"Stvar o jedinstvu je laž, nisam vidio osjećaj, jedinstvo ili patriotizam", dodao je Pena.

Tako je otkrio anegdotu koja ga je šokirala o trojici reprezentativaca s ruskim konobaricama koje ne govore španski: "Nakon utakmice protiv Irana igrači su imali slobodan dan. I uvijek su svi odlazili u manjim grupama osim Inieste, koji proveo dan sa svojom porodicom".

Prevoditelj je otkrio da je, budući da je znao ruski, pokušao prići i flertovati s konobaricom koja ga je privukla:

"Bio sam u kuhinji, razgovarao s njima, a Nacho Monreal, Dani Carvajal i David De Gea su stigli da me zamole da pozovem konobarice da izađu i zabavljaju se s njima. Konobarice su to dobro shvatile i pristale".

"Otišli smo u hotelski apartman, naručili su votku i nargilu, a ja sam bio prevoditelj. Odjednom me Carvajal zamolio da kažem jednoj od njih da joj želi staviti svoj ku*ac u grlo", prisjeća se.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, prevoditelj je želio biti više "romantičan", pa je djevojci, prema njegovim tvrdnjama, "preveo" Carvajalove riječi kao "imaš jako lijepe oči". Naposljetku, prema njegovom svjedočenju, De Gea, koji je hodao s pjevačicom Edurne, završio je noć kod konobarice. Nadalje, objašnjava da su i Carvajal i Monreal napustili apartman ljuti što su odbijeni: "Vratili su se ljuti i Carvajal nije razumio što je odbijen kao igrač Real Madrida".

Carvajal je ubrzo sve to demantovao, podnio tužbu, ali pravu istinu teško je znati...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi