Napisao na tabli u svlačionici: Objavljeno s kojim životinjama je krvnik Hrvata uporedio Vatrene

Junak Španije u finalu Lige nacija

Napisao na tabli u svlačionici: Objavljeno s kojim životinjama je krvnik Hrvata uporedio Vatrene

Admin Čaušević

Hrvatska je izgubila svoje novo veliko finale. Nakon finala Svjetskog prvenstva, Vatreni su ostali bez trofeja u Ligi nacija jer je boljim izvođenjem penala do konačne pobjede stigla Španija. 

U duelima protiv Nizozomske i Španije Hrvatska je još jednom pokazala zašto je među najboljim reprezentacijama svijeta, međutim nikako ne uspjeva da se okruni trofejem.

Finalni duel je završen bez golova, a pobjednika su odlučili penali. Junak Španije bio je Dani Carvajal koji je nevjerovatno mirnoćom savladao Dominika Livakovića.

Nekoliko dana nakon utakmice pojavila se i tabla iz svlačionice Crvene furije na kojoj je iskusni bek Real Madrida napisao ključ pobjede.

Carvajal je Hrvate uporedio sa tigrovima, dok je za Špance naveo da su lavovi i da je to razlog pobjede i prvog trofeja za Crvenu furiju u Ligi nacija.

Oglasi

"Ključ pobjede: Oni su tigrovi, a mi smo lavovi", između ostalog je napisao dugogodišnji član kraljevskog kluba.

Inače, za Španiju je ovo bio prvi trofej na međunarodnom nivou nakon duže od decenije, tačnije od 2012. godine i pobjede na Evropskom prvenstvu.

Sa druge strane pod vodstvom Zlatka Dalića Vatreni nikako ne mogu da zakorače na vrh podijuma iako igraju zaista sjajno te ulijevaju strahopoštovanje kod svih protivnika.

Mnogi su mišljenja da je finale Lige nacija bila posljednja prilika i za Luku Modrića da dođe do zlatne medalje sa reprezentacijom, ali osvajač Zlatne lopte nije uspio.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Postavlja se i pitanje da li je duel sa Špancima bio posljednji za Modrića u dresu Vatrenih. Kazao je da je odluku donio, ali još uvijek ne želi da je saopšti.

Iz tog razloga bit će interesantno vidjeti kako će izgledati Hrvatska u septembru kada se nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.  Hrvati su četiri boda trenutno treći u grupi D, sa pet bodova, ali i dva susreta manje u odnosu na vodeću Tursku (9) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi