David de Gea se vraća na veliku scenu
Foto - EPA

Povratak u La Ligu

David de Gea se vraća na veliku scenu

Midhat Šljivak

David de Gea (32) konačno bi se mogao skrasiti u novom klubu. Nakon odlaska iz Manchester Uniteda prošlog ljeta iskusni čuvar mreže se povezivao s brojnim klubovima, no on bi nakon svega mogao završiti u Betisu ili Valenciji.

David de Gea godinama je bio nezamjeniva jedinica Manchester Uniteda. Mnoge je iznenadilo kada mu je klub poručio da neće produžiti ugovor s njim, pa je 32-godišnji čuvar mreže napustio Old Trafford nakon 11 godina.

U proteklim mjesecima se povezivao s brojnim klubovima. Spominjali su se velikani, Saudijska Arabija, no De Gea je još uvijek slobodan igrač.

To po svemu sudeći neće biti dugo. Prema navodima španskih medija, De Gea bira između ponuda Real Betisa i Valencije. Oba tima su veoma zainteresovani za njegovo dovođenje i pokušavaju ga uvjeriti da dođe baš kod njih.

De Gea još nije donio zvaničnu odluku. Jasno je da on traži poziciju prvog golmana, ali i poprilično visoku platu.

Oglasi

Sigurno je da legendarni golman neće dobiti cifre kakve je imao u Manchesteru. To je u Španiji nerealno očekivati, posebno u manjim timovima, ali želja za branjenjem bi mogla presuditi.

Španac je tokom 11-godišnjeg boravka na Old Traffordu nastupio u 545 utakmica za Crvene đavole i može se pohvaliti da je dio ekipe koja je posljednji put uzela titulu Premier lige 2013. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako je tokom njegovog boravka United bio poprilično u sivoj zoni engleskog fudbala, uspio je uzeti i FA Kup, dva EFL Kupa, tri Community Shielda, te Evropsku ligu.

Nekada je De Gea bio i prvi golman reprezentacije Španije. Za Crvenu furiju je upisao 45 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti