Napoli slavio protiv Spezije, bh. golman debitovao u Seriji A

Prve minute za Zovka

Napoli slavio protiv Spezije, bh. golman debitovao u Seriji A

E. Škorić

Nogometaši Napolija su u posljednjem (38.) kolu italijanske Serije A pobijedili Speziju sa 3:0.

Spezia i Napoli su bez rezultatskog značaja odigrali ovaj meč, a gost je na kraju isuviše lako upisao pobjedu, pa će sezonu okončati na trećem mjestu sa 79 bodova. Spezia je 16. sa 36 bodova i tu će i ostati bez obzira na ostale rezultate.

Već u četvrtoj minuti je Politano bio strijelac za goste, potom je Zielinski u 25. minuti povisio na 2:0, a Demme desetak minuta kasnije postavlja konačnih 3:0.

Bilo je još šansi do kraja, ali se rezultat više niije mijenjao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, danas je na golu Spezije debitovao Petar Zovko, koji je zamijenio Provedela u 62. minuti.

Zovko ima samo 20 godina, a ponikao je u Širokom Brijegu. On je 2018. godine otišao u Italiju, prvo u Sampdorijin omladinski poon, a prošlog ljeta je potpisao za Speziju.

Top Komentari

2323
Decko valja glupim talijanima al ne moze ovde pored Cetkovica i njemu slicnih
3 0
mujaga13
I ode zovko za hrvatsku branit
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi