Srceparajuća scena nakon utakmice reprezentacije - Narednih osam mjeseci ništa neće biti isto

Teška povreda mladog veznjaka

Srceparajuća scena nakon utakmice reprezentacije - Narednih osam mjeseci ništa neće biti isto

Midhat Šljivak

Tešku povredu je u jučerašnjoj utakmici između Španije i Gruzije zadobio vezni fudbaler Barcelone Gavi. On je pokidao ligamente desnog koljena i morat će na dugu pauzu.

U nebitnoj utakmici reprezentacija Španije i Barcelona izgubili su veoma bitnog fudbalera. 19-godišnji vezista Gavi pokidao je ligamente desnog koljena i slijedi mu ogromna pauza.

Jedan od najboljih mladih fudbalera svijeta van terena će biti između šest i osam mjeseci. Propustit će ostatak sezone s Barcelonom, a nažalost, nećemo ga gledati na Evropskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama u dresu Crvene furije.

Gavi je sinoć stadion Jose Zorilla u Valladolidu napustio uplakan i sa štakama. Snimljen je s agentom Ivanom de la Penom, ocem i ljudima iz Barcelone koji se brinu za njegovu sigurnost.

"Nije prestajao plakati u svlačionici nakon povrede. Ostali igrači su ga pokušali razveseliti, ali on je potpuno shrvan", piše katalonski list Sport.

Oglasi

Razočarenje je naravno veliko. Gavi će nakon operacije na poprilično dug oporavak i za njega je ova sezona potpuno uništena.

Španski mediji navode da su u Barceloni bijesni što je Gavi uopšte igrao ovu nebitnu utakmicu. Nikakva kompenzacija ih ne može utješiti jer su izgubili momka oko kojeg se gradila igra za naredni period.

U narednim danima Gavi će biti podvrgnut operaciji koljena. Potom slijedi najvažniji dio - oporavak, koji će biti dug i zahtjevan, ali savremena medicina danas nudi mnogo olakšica kada su ovakve povrede u pitanju i nema dileme da će Gavi biti potpuno spreman za povratak.

Gavi je član Barcelone postao 2015. godine. Stigao je kao 11-godišnjak iz Betisa, prošao je kroz La Masiju, da bi kao 16-godišnjak debitovao za prvi tim.

Odmah je bilo jasno da se radi o jedinstvenom talentu. Ubrzo je postao jedan od nositelja igre katalonskog kluba i sada s 19 godina je neizostavan član tima Xavija Hernandeza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je prošle godine proglašen za najboljeg mladog fudbalera svijeta, a s Barcom su stigli i prvi trofeji. Osvojeni su La Liga i španski Superkup.

Također, talentovani veznjak ima i titulu sa selekcijom Španije, a osvojena je Liga nacija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Navijam za Real, ali žao mi je ovog momka. Govorio sam ranije da će ovi mladi talenti kada dođu na noge mesarima iz ž liga, ili krkana iz španskog prvenstva doživjeti ovo. I Fatiu se isto desilo. Od velikog talenta do momka koji bježi od duela. Pedri nije ni 50% od onoga prije ozljede. I u Realu, Camavinga, Tchouameni, Vini... Ako ih sudije ne zaštite, biće ovoga još.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi