Definisan "transfer paket" za Edina Džeku

Šta Inter mora dati Romi?

Definisan "transfer paket" za Edina Džeku

Edin Džeko je i dalje član Rome, ali će gotovo sigurno uskoro napustiti Olimpico.

Već neko vrijeme se špekuliše da je iskusni bh. napadač na korak od transfera u Inter, a pojavile su se informacije da je Džeko postigao dogovor sa Nerazzurrima oko uslova ugovora.

Navodno bi Džeko trebao sa Interom potpisati ugovor na tri godine koji će mu garantovati četiri miliona eura po sezoni (+ bonusi).

O pitanju visine naknade za Džekin transfer u Inter se također dosta pisalo.

Prvobitno se špekulisalo da Inter nudo 10 miliona eura, ali da Rome želi duplo više. Potom su se pojavile informacije da su Nerazzurri spremili 12 miliona eura, a Gazzetta dello Sport donosi nove tvrdnje.

Prema pisanju ovog lista, definisan je "transfer paket" koji će osigirati da posao između Rome i Intera bude završen.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, Roma će Džeku pustiti u Inter u zamjenu za 12 miliona eura i jednog igrača iz mlade ekipe Intera.

Nešto ranije se špekulisalo da bi u transfer Edina Džeke mogao biti uključen i mladi napadač Intera Facundo Colidio, ali se u posljednjim izvještajima italijanskih medija ne pominje ime igrača koji bi mogao put Olimpica kako bi se osigurao Džekin dolazak na Meazzu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi