Definitivna ponuda Intera za Džeku protiv koje Roma nema ništa protiv

Prema pisanju Gazzette dello Sport

Definitivna ponuda Intera za Džeku protiv koje Roma nema ništa protiv

Admin Čaušević, foto: T. Hebib

Kako piše Gazzetta dello Sport Inter je za Edina Džeku spremio ponudu koju će Roma vrlo rado prihvatiti. 

Edin Džeko će u narednim sedmicama promijeniti mjesto stanovanja. Iz Rima će odseliti nešto sjevernije, u Milano. U takav scenarij su ubijeđeni italijanski mediji.

Nakon četiri godine provedene u Romi došlo je vrijeme za nove izazove, iskusni napadač je dogovorio sve uslove s Interom te je zvanična potvrda transfera samo pitanje vremena.

Džeko je već sve dogovorio s Nerazzurrima, a čini se da je i milanski klub konačno došao do recepta koji će zadovoljiti i zahtjeve Rimljana.

Roma je insistirala da vrijednost transfera iznosi 20 miliona eura, a prema navodima Gazzette dello Sport Inter će za Džeku izdvojiti 13 miliona eura te će u posao uključiti i još jednog mladog igrača i tako doći do dobitne kombinacije.

U rimskom klubu se nadaju da bi omladinac koji će stići iz Milana mogao biti novi Nicolo Zaniolo.

Zaniolo je bio uključen u transfer Radje Nainggolana, a minule sezone je eksplodirao na Olimpicu i definitivno je naredna "velika stvar" italijanskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Otkako je imenovan na poziciju trenera Antonio Conte insistira da se Džeko pojavi na prvom danu priprema Intera za novu sezonu zbog čega će klubovi imati još nekoliko sedmica da dogovore sve detalje i koji igrač bi trebao put Rima. 

Džeko bi u Interu trebao zarađivati četiri miliona eura po sezoni, a na potpis za klub sa Giuseppe Meazze će sačekati još najmanje 10-ak dana nakon što odradi obaveze prema reprezentaciji BiH.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kule
E bas je pao .dosao za 15 miliona sa 29 godina a otisao sa 33 god za 20 miliona
0 0
Mostar
E jest. Mu pao rejting
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije