Stanković o "jugoslovenskom Interu": O svakom ponešto, posebno o Džeki

Legenda Nerazzurra

Stanković o "jugoslovenskom Interu": O svakom ponešto, posebno o Džeki

Admin Čaušević

Obzirom na igrački kadar za Inter se može reće da se radi o maloj bivšoj Jugoslaviji.

Svlačionica Nerazzurra je prepuna igrača koji dolaze sa "EX-Yu" prostora, a od ljetos tu je i naš Edin Džeko.

Inter djeluje vrlo dobro ove sezone i na pravom putu je da odbrani Scudetto. Među najboljim igračima u ekipi je i kapiten bh. reprezentacije.

Jednu od ključnih utakmica Nerazzurri igraju predstojećeg vikenda protiv Milana, uz Napoli glavnog konkurenta u borbi za titulu.

Nekoliko dana prije utakmice za Gazzettu dello Sport govorio je Dejan Stanković, igračka legenda Intera i sadašnji trener Crvene zvezde.

Najinteresantniji dio razgovora je svakako bi onaj o "jugoslovenskom Interu", kako su milanski klub nazvale italijanske kolege.

Popularni Deki ne krije da je odan Kolarovu, ali poseban kompliment je uputio Džeki koji je sjajnim partijama učinio da se heroj Romelu Lukaku zaboravi preko noći.

"Dva Hrvata, Srbin, Slovenac i Bosanac, prijatelji balkanskih korijena. Jako sam vezan za Kolarova, ali Džeko djeluje podmlađeno, više se niko ne sjeća Lukakua..."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Perišić jako probija, Brozović je motor svega. Zatim je tu Handanovič. Znam da će doći Onanan, ali neće biti lako uzeti mjesto Samiru."

Inače, član Intera je i Stankovićev 19-goidšnji sin Filip. Ovaj talentovani golman je trenutno na posudbi u Volendamu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Stanković mašina. Pravio od Neuera levata u svoje vrijeme hohoho.
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi