Klasičan primjer moderne fudbalske "zvijezde": "Kao da su ga dovukli s ulice na stadion"

Šokirao predstavljanjem u novom klub

Klasičan primjer moderne fudbalske "zvijezde": "Kao da su ga dovukli s ulice na stadion"

Admin Čaušević

Moderni fudbaleri zarađuju ogroman novac te svojim ponašanjem odstupaju od nekih tradicionalnih vrijednosti. 

Posljednje dana prijelaznog roka klub je promijenio Dele Alli, veznjak je napustio Tottenham i otišao na posudbu u Everton do kraja sezone.

Alli se publici na Goodison Parku predstavio minulog vikenda, a mnogi su ostali zaprepašteni načinom na koji se pojavio na stadionu.

Engleski veznjak je nosio plave patike, farmerke sa simbolima krsta, plavu jaknu te kapu na glavi te je za neke bio neprepoznatljiv.

S njim u društvu je bio i Donny van de Beek koji je imao znatno odgovarajući "dress-code" s kojim je pokazao i poštovanje prema Evertonu.

Oglasi

Bivši igrač Tottenhama i Chelseaja te dugogodišnji reprezentativac Engleske je odmah kritikovao Allija zbog njegovog načina oblačenja na zvaničnom predstavljanju.

"Mislio sam da ga je neko dovukao s ulice. Dolaziš u novi klub, makar obuci trenerku ili nešto slično", poručio je Hoddle.

Ubrzo se oglasio i Frank Lampard, novi Allijev trener u Evertonu kazavši da ga ne zanima kako se ko od igrača oblači i kakav automobil vozi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada radite s igračima moje lično mišljenje da je nebitno kakvo auto vozi, kakvu odjeću nosi, sve dok na trening dolazi svaki dan i želi da napreduje. Poštuje klub, poštuje saigrače, a onda bude i protukivan i daje sve da bude produktivan", kazao je Lampard.

Inače, ovaj 25-godišnjak sedmično zarađuje "skromnih" 100.000 funti. Njegovo ukupno bogatstvo se procjenjuje na 30 miliona eura. 

Top Komentari

Goran86
Engleski talent
1 0
K79
jeste li čuli za onu Odijelo ne čini čovjeka ?!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi