Nije gotovo sa rasizmom iz Pariza, a Demba Ba najavljuje: Dobro će me čuti kada se sretnemo
Foto - EPA

Optužuje Thomasa Tuchela za izostanak podrške

Nije gotovo sa rasizmom iz Pariza, a Demba Ba najavljuje: Dobro će me čuti kada se sretnemo

M. Šljivak

Prošlosedmična utakmica Lige prvaka između PSG-a i Bašakšehira, koja je prekinuta zbog rasizma, izazvala je veliku pažnju svjetskih medija.

Meč koji se trebao igrati prošlog utorka je prekinut nakon što je rumunski sudija Sebastian Coltescu pomoćnog trenera Bašakšehira Pierrea Weboa uvrijedio na rasnoj osnovi, pa su se igrači oba tima povukli sa terena.

Utakmica je nastavljena u srijedu sa novim sudijama, a Demba Ba koji je bio najžešći na terenu tokom prekida, obavio je razgovor sa sudijom Coltescuom, koji se izvinio za ono što se dogodilo.

Ba se sada okrenuo treneru PSG-a Thomasu Tuchelu kojeg krivi za izostanak podrške njegovim saigračima.

"Skidam kapu igračima PSG-a. Mogli su ostati na terenu i reći: 'mi hoćemo da igramo'. Odlučili su da ne žele", rekao je Ba i zatim se dotakao trenera PSG-a.

"Volio bih kada bi se vidjelo kako nas je Tuchel tretirao jer to ne mogu nikad prihvatiti. Kada ga vidim naredni put čut će me zbog toga. Razgovarao je sa igračima našeg tima i doslovno je nas optuživao za ono što se događa. To je njegov problem, nije moj", rekao je Ba.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Tuchel se o svemu izrečenom nije oglašavao.

Top Komentari

AmarSahi
Dobije prava i odmah hoće da bude car. Tačno treba uskratiti prava veganima, feministkinjama i ovim crnima, ako je ovo rasizam ja sam Lebron James.
5 3
vedin
Ovi žele podršku i kada nisu u pravu.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi