Čekajući najljepši dan u karijeri: Odbio je reprezentaciju BiH, od tada je na terenu bio 35 minuta

Denis Huseinbašić nije u prvom planu

Čekajući najljepši dan u karijeri: Odbio je reprezentaciju BiH, od tada je na terenu bio 35 minuta

Admin Čaušević

Bio ja kraj martovskog reprezentativnog okupljanja kada je izgovorio krupne riječi s kojim je jasno pokazao da mu srce ne kuca za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Po povratku u klub, ruže mu sve osim cvjetaju. 

Bosna i Hercegovina je posljednjih godina napravila određenu smjenu generacija, a isto slijedi u predstojećem periodu. Neki od igrača poput Anela Ahmedhodžića i Amara Dedića su se pokazali kao nezamjenljivi.

Isto se očekuje od Benjamina Tahirovića čije vrijeme tek dolazi i sigurno je mladi veznjak Rome budućnost bh. reprezentacije. Mnogi su vidjeli Tahirovića u paru sa Denisom Huseinbašićem u veznom redu Zmajeva, ali to se čini kao nemoguća misija.

Huseinbašić, jedan od talentovanijih veznjaka Bundeslige, koji je standardni U21 reprezentativac Elfa, je krajem marta jasno poručio da će mu dan kada zaigra za Njemačku biti najljepši u karijeri.

"Ako zaigram na Evropskom prvenstvu, sve je gotovo. Želim biti tu i dat ću sve od sebe za to. To će biti najljepši dan u mojoj karijeri", kazao je 21-godišnjak o igranju za Njemačku.

Slučajno ili ne, nakon te izjave po povratku klupskim obavezama Huseinbašić je potpuno pao u drugi plan kod trenera Steffena Bamugarta.

Oglasi

Koeln je u aprilu odigrao pet mečeva, a talentovani veznjak nije bio starter u niti jednoj, tačnije na terenu je proveo svega 35 minuta.

Protiv Augsbugra je cijeli meč odgledao sa klupe, a najveću minutažu je imao protiv Borussije Moenchengladbach kada je igrao 12 minuta.

Protiv Mainza je zaigrao 5, protiv Hoffenheima 10, a protiv Freiburga 9 minuta. U tih pet mečeva Jarčevi su upisali dvije pobjede, dva remija i poraz.

Do martovskog okupljanja reprezentacija Huseinbašić je vrlo često bio starter, a uspio je zabiti i tri gola u Bundesligi, dok ima gol i asistenciju grupnoj fazi Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kao jedan od razloga zašto Huseinbašić ima slabu minutažu u posljednje vrijeme navodi se manjak neiskustva te i adaptacija na seniorski i profesionalni fudbal pošto je na početku ove sezone ovaj 21-godišnjak igrao u niželigašu Offenbachu.

Inače, Huseinbašić je u Koeln stigao za 50.000 eura, a Jarčevi imaju priliku na njemu zaraditi milione. Mnogi klubovi već pokazuju interes, a prije svih škotski velikani Celtic i Rangers.

Top Komentari

Noname992
Ako srce ne odabere BiH i ne trebaš biti dio iste, isto tako i roditelji ako mu nisu objasnili šta treba da mu predstavlja poziv BiH i da je to njegova domovina, a pretpostavljam da su mu roditelji 'velike' patriote.
2 0
vedin
Zašto navodite da je standardni reprezentativac U21 kada je samo odigrao zadnje dvije utakmice i to prijateljske. On nikada nije igrao ni za jednu selekciju Njemačke dok naši nisu počeli lobirali da zaigra za nas. Mislim da nema potrebe da ga dižete samo da bi prihvatio naš poziv. Ako misli da ima šansu da igra za Njemacku neka igra, ali moje mišljenje je da ne može biti ni na tribinama.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti