Deportivo siguran protiv Osasune

Primera, 1. kolo

Deportivo siguran protiv Osasune

Edmir Škorić

Nogometaši Deportiva, rezultatom 2:0, slavili su protiv Osasune u prvom kolu španske Primere.

Susret na Riazoru u La Corunji nije bio previše uzbudljiv. Gosti iz Pamplone bili su dosta ravnopravan protivnik, pa čak i bolji u pojedinim dijelovima utakmice. 

 

No, sva tri boda osvojio je sastav Jose Luisa Oltre. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Riki je propustio najbolji priliku za domaću momčad - nije realizirao jedanaesterac. Iskupio se 32-godišnji ofanzivac iz Aranjueza u 53. minuti, kada je matirao Andresa Fernandeza za vodstvo Deportiva.

 

I dok je Osasuna pokušavala u nastavku doći do poravnanja, domaćinu je čitav plijen ovjerio rezervista Nelson Oliveira u sudačkoj nadoknadi i to prekrasnim lob-udarcem. Portugalac jeu 64. minuti zamijenio upravo strijelca prvog gola Rikija.

 

Deportivo u drugom kolu gostuje Valenciji na Mestalli, dok Osasuna dočekuje Barcelonu, što će biti veliki izazov za Pamplonce. 

U toku večeri odigrat će se posljednja dva susreta prvog kola. Od 21 sat igraju Rayo Vallecano i Granada, a od 23 Zaragoza i Valladolid.

 

Primera, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Deportivo - Osasuna 2:0 (Riki 53, Oliveira 91)

 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.