Derbi odgodio Džekin transfer u Chelsea

U utorak potpisuje za Chelsea

Derbi odgodio Džekin transfer u Chelsea

E. Škorić

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko u narednim danima bi mogao da potpiše za Chelsea.

Priča o Džeki i Chelseaju itekako je utemeljena činjenicama, stvarnim pregovorima i ni u kojem slučaju se ne radi tek o još jednoj novinarskoj izmišljotini.

Pregovori Rome i Chelseaja su u toku, Edin je spreman da se preseli u London i da pojača napad Plavaca, a po svemu sudeći pitanje je trenutka kada će se stvar finalizirati.

Džeko će u paketu s Emersonom put zapadnog Londona. Džekina vrijednost procjenjuje se na 30 miliona eura, a Emersonova na 20 miliona, dok će pet miliona eura Roma dobiti na osnovu bonusa, odnosno 55 miliona vrijedit će kompletan transfer.

Kako javljaju Sky Italia i Calciomercato, Edin će u utorak potpisati ugovor s Chelseajem, mada nije isključeno da u ponedjeljak klubovi objave kako je sve završeno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Džeko je u Romu došao iz Manchester Cityja za 15 miliona eura u ljeto 2015. godine, pa se može reći da Rimalje prave dobar posao, mada gube velikog napadača. Prošle sezone Edin je zabio 29 golova u Seriji A, a u tekućoj sezoni je postigao 12 uz četiri asistencije.

Inače, transfer Džeke će biti odgođen za dan-dva, dakle neće se ovog vikenda završiti, iz razloga što Roma sutra navečer igra derbi protiv Intera i kako stvari stoje - oproštajni meč Džeke u dresu Vučice.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi