Deschamps objasnio razlog zašto Benzeme nema u reprezentaciji

Zvijezda Reala ne dobija pozive

Deschamps objasnio razlog zašto Benzeme nema u reprezentaciji

A. Čaušević

Karim Benzema već nekoliko godina ne igra za Francusku. 

Didier Deschamps Benzemu ne poziva od 2015. godine i od slučaja sa Mathieu Valbuenom. Napadač Reala je zajedno s prijateljem iz djetinjstva ucijenjivao tadašnjeg igrača Reala sa videom eksplicitnog sadržaja.

Selektor Francuske je konačno objasnio zašto sa spiska redovno izostavlja iskusnog napadača.

"Moja odluka je tehničke i sportske prirode. Jednostavno smatram da njegov poziv ne bi donio ništa dobro ekipi. Smatram da ono što radim radim sa svojim uvjerenjima, nastojim da radim ono što je najbolje za Francusku", rekao je Deschamps.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mislim da mnogi prelaze granicu sa svojim izjavama. U životu je samo jedna istina, možda sa više verzija, ali samo jedna istinita. Imam mnogo problema s onim koji nastavljaju pitati šta je istina. To prelazi sve granice, nisam u fudbalu da se bavim tim", dodao je selektor Trikolora.

Benzema je prije dvije godine poručio da neće igrati za Francusku sve dok na klupi te selekcije sjedi Deschamps.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Benzema je prije dvije godine poručio da neće igrati za Francusku sve dok na klupi te selekcije sjedi Deschamps. Haahahha pa nije ga ni zvao i reko je da ga nece zvati bahahah nema on sta porucivati (ako je to uopste istina, a mislim da nije). Gnjida i uvreda za sve nas muslimane, smece od covjka!!!
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi