"Džeko je već jednom nogom u Londonu"
Transfer saga nastavlja se i danas i čini se da smo dobili novi preokret

Nekadašnji igrač Juventusa otkrio

"Džeko je već jednom nogom u Londonu"

Endin Čaušević, foto: EPA

Bh. napadač Edin Džeko još uvijek ne zna svoju sudbinu, odnosno da li će do kraja ovog mjeseca napustiti Romu ili će karijeru nastaviti u Chelseaju koji svim silama pokušava dovesti Dijamanta.

Roma i Chelsea bili su postigli dogovor oko transfera Džeke i Emersona, ali je rimski klub na kraju promijenio odluku nakon što je Monchi odlučio da traži više novca. Također, Džeko i dalje pregovara s Plavcima oko ugovora jer bh. napadač želi duži ugovor nego što mu Chelsea nudi, a to je do ljeta 2019. godine.

Iako su italijanski mediji objavili da je transfer propao i da će ovaj dvojac i dalje ostati u Romi, danas sam stižu drugačije informacije. Navodno, Chelsea je odredio rok Romi koja do sutra mora donijeti konačnu odluku o tome da li će prodati Džeku i Emersona.

No, nekadašnji igrač Juventusa i fudbalski menadžer Massimo Briaschi izjavio je za Tutto Mercato da je samo pitanje trenutka kada će se transfer ozvaničiti. On je poručio da je Džeko već jednom nogom novi igrač Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Džeko je jednom nogom u Londonu. Ima tu još stvari koje se trebaju dogovoriti, ali siguran sam da će bh. napadač na kraju potpisati za Chelsea. Romi je svaki milion bitan, ali i igraču ugovor. Također, Chelsea hitno treba napadača i spremni su na sve. Sada se samo pokušava izvući što više para, ali Chelsea će na kraju pristati na sve što Roma traži", poručio je Briaschi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije