Gotovo je: Angel Di Maria ima novi klub

Tvrdi Fabrizio Romano

Gotovo je: Angel Di Maria ima novi klub

E. Oštraković

Prije nekoliko dana Angel Di Maria odlučio je da i javno kaže da njegov ugovor sa Juventusom neće biti produžen.

On se tako odlučio oprostiti od ovog kluba, a odmah su krenule špekulacije oko nastavka njegove karijere.

Fabrizio Romano je sada ekskluzivno prenio da Argentinac ima novi klub, a radi se o tome da je dogovorio sve sa Benficom.

"Benfica završava potpis Di Marije. Sve je u završnoj fazi, treba završiti neke sitne detalje. Sve će biti zvanično u narednih nekoliko dana. Prihvatio je ugovor na godinu dana i čeka da potpiše", napisao je Romano na svom Twitter nalogu.

Oglasi

Prije nekoliko dana Di Maria se obratio javnosti putem svog Instagram naloga.

“Došao sam do kraja teškog i komplikovanog razdoblja”, napisao je Di Maria na Instagramu, nastavivši:

“Odlazim siguran sa spoznajom da sam dao sve od sebe da klub nastavi osvajati naslove, ali to nije bilo moguće. Odlazim s gorkim okusom što nisam uspio, ali sa radošću što sam sa sobom doveo mnogo prijatelja u ovu prekrasnu svlačionicu čiji sam bio dio. Hvala svim mojim saigračima na ljubavi koju su mi pokazali od prvog dana, uvijek sam se osjećao kao kod kuće. Pozdravljam sve Juventine u zahvaljujem na njihovoj svakodnevnoj ljubavi".

35-godišnji argentinski reprezentativac prošlog je ljeta stigao kao slobodan igrač iz Paris Saint-Germaina na jednogodišnji ugovor, a sada odlazi pod sličnim okolnostima.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

On je upisao 40 takmičarskih nastupa u dresu Juventusa, postigao je osam golova i upisao sedam asistencija.

Međutim, domaći su ga navijači ispratili zvižducima u njegovoj posljednjoj utakmici na stadionu Allianz Juventus u Torinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi