Dino Ćorić pred potpisom za premijerligaša
Nedavno je napustio Tuzlu City

Neće dugo biti bez kluba

Dino Ćorić pred potpisom za premijerligaša · Saznajemo

Samir Mlaćo

Iskusni Dino Ćorić neće dugo biti bez kluba.

Naime, Ćorić će vjerovatno već danas potpisati za NK Široki Brijeg. On je posljednji angažman imao u FK Tuzla City, ali se razišao ove zime.

Ove polusezone upisao je 12 nastupa te dodao jednu asistenciju. Tuzlaci su pred sami kraj sezone uspjeli se izvući iz dna tabele i konačno su zaigrali kako se od njih očekuje, a doprinos je dao i Ćorić.

Bio je slobodan, našao se na meti nekoliko klubova, ali čini se da je odluka donesena. To će biti Široki Brijeg, klub u kojem je napravio velike stvari u karijeri, te se na Pecari osjeća kao kod kuće, a tu će vjerovatno i završiti karijeru.

Dvije strane su postigle dogovor i saradnja će biti ozvaničena.

Oglasi

Ćorić je bio i na meti HŠK Posušje, ali odlučio se za Široki Brijeg. Za Široki Brijeg Ćorić je upisao 291. nastup, te 54 za Borac.

Jučer potpisao Ilija Mašić

Na Pecari vrijedno rade pa je jučer stigao Ilija Mašić. I Mašić je povratnik na Pecaru, a posljednji angažman imao je u NK Lokomotiva. Nije se naigrao, pa se odlučio za povratak u Premijer ligu naše zemlje.

"Došao sam u poznatu sredinu. Ne treba mi posebna prilagodba, jer veliku većinu igrača poznajem od ranije. Vratio sam se među svoje, suigrače i navijače. Spreman sam i želim pomoći Širokom Brijegu. Motiva nimalo ne nedostaje", kazao je Ilija Mašić po povratku u "staro jato".

Prethodno je stigli Luka Marin, Petar Mišić i Mislav Matić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo da je dres Širokog nosio i njegov brat Bernard Matić, a Mislav je kariejru počeo u NK Junak Sinj. Nastupao je za Rudeš i Lokomotivu, da bi zatim otišao u Ukrajinu 2020. godine. Bio je član FC Minaj.

Kada je izbio rat u Ukrajini, vratio se u Hrvatsku i obukao dres HNK Šibenik. Zatim je otišao u Rudeš, gdje je upisao 15 nastupa u prvom dijelu sezone za posljednjeplasirani tim HNL-a.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Zreo za penziju ili ti mirovinu...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi