Edin Džeko ljutito napustio teren i ispred trenera mahao rukama, Fenerbahče odmah reagovao!

Demantovali navode medija u Turskoj

Edin Džeko ljutito napustio teren i ispred trenera mahao rukama, Fenerbahče odmah reagovao!

Endin Čaušević

Fenerbahče sinoć nije uspio u gostima da pobijedi Adanu Demirspor, a u centru pažnje našao se Edin Džeko koji je u finišu meča ljutito napustio teren. Zbog toga Fener je očito morao da reaguje, a turski klub objavio je zanimljivu fotografiju na društvenim mrežama.

Fener je ispustio priliku da iskoristi kiks Galatasarayja koji je u subotu poražen protiv Hatayspora i napravi ponovo prednost u odnosu na ljutog gradskog rivala.

Iako je Fenerbahče imao svoje prilike na kraju je utakmica protiv Adane završena 0:0. Fenerbahče je prvi na tabeli sa 31 bodom koliko ima i gradski rival Galata i jasno je da će se ovi klubovi do zadnjeg kola boriti za tron u Turskoj.

U centru pažnje sinoćnje utakmice posebno se našao Edin Džeko koji je propustio nekoliko izglednih prilika, a potom je trener Ismail Kartal u finišu utakmice odlučio da izvede bh. napadača s terena.

Kartal je u igru umjesto kapitena Fenera poslao Michyja Batshuayija što mu na kraju nije donijelo ništa novo.

Oglasi

Međutim, Džeko je bio vidno ljut i razočaran što je mogao da u finišu utakmice napusti teren smatrajući da je trebao ostati do samog kraja. Potezima rukom to je jasno dao do znanja Kartalu koji je stajao upravo ispred Dijamanta.

Naravno, turski mediji to su odmah iskoristili da ponovo počnu priču o tome da Džeko i Kartal nisu baš u najboljem odnosu zbog čega je Fenerbahče morao ekspresno da reaguje.

Fener je na Instagramu objavio zajedničku fotografiju Džeke i Kartala iz aviona dok je tim išao nazad za Istanbul. Na ovaj način dali su do znanja svima da odnos kapitena i trenera Fenerbahčea nije narušen kao što tvrde mediji u Turskoj.

Oglasi

"U ligi prvi, u Evropi prvi. Idemo dalje", bio je opis ispod pomenute fotografije na Fenerbahčeovom Instagram profilu.

Fotografije kao dokazi dobrog odnosa Edina Džeke i trenera već su postale tradicija

Ovo nije prvi put da se Fener oglašava na ovu temu jer je i ranije bilo priča da je Džeko nezadovoljan što ne igra u Konferencijskoj ligi gdje u dosadašnjem dijelu sezone nije odigrao ni minute u grupnoj fazi.

I tada su fotografije Džeke i Kartala bile te koje su demantovale takve stvari, a iz Fenera poručuju da oni imaju odličan odnos i da između njih dvojice uopšte ne postiji nikakav problem.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, Džeko je na 12 mečeva u prvenstvu Turske uspio da zabije čak deset golova i doda još četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti