Okosnica Fenerove ekipe odlazi - Navijači u žalosti, ali takve ponude u Istanbulu se ne odbijaju
Fenerbahče je sezonu otvorio sa 19 pobjeda, pa je upao u malu krizu, doživio dva poraza i upisao remi

Koristan i važan, ali...

Okosnica Fenerove ekipe odlazi - Navijači u žalosti, ali takve ponude u Istanbulu se ne odbijaju

Edmir Škorić

Fudbalska zvijezda, miljenik navijača i čovjek koga jako poštuje trener Ismail Kartal napustit će na kraju sezone Fenerbahče, a sve je izvjesnije da će karijeru nastaviti u jednoj od najboljih evropskih ekipa.

Fenerbahče, koji je lider u grupi H Konferencijske lige s tri pobjede i jednim porazom u četiri meča i koji je na vrhu Superlige Turske sa 31 bodom, koliko ima i drugoplasirani Galatasaray, morat će se odreći uskoro nekih važnih igrača.

Neka su se imena istaknula u ovoj dosad jako uspješnoj sezoni za turskog velikana. Imena poput Tadića, Sebastiana Szymanskog, İrfana Cana Kahvecija i Edina Džeke svojim golovima privukla su pozornost, a posebno mjesto ima Ferdi Kadioglu, koji se smatra džokerom trenera Kartala i koji može da igra na nekoliko pozicija.

Osim što doprinosi napadu, mladi fudbaler radi dobar posao i u defanzivi. U utakmici Fenera i Trabzonspora, Kadioglua je gledao Romain Poirot, Arsenalov skaut za tursko tržište, pošto engleski velikan već neko vrijeme prati igrača kojeg je spreman kupiti na ljeto.

Sportski komentator Murat Asik je takođe najavio transfer Kadioglua, pa je na svom Youtube kanalu naveo da se sprema veliki transfer na kraju sezone.

Oglasi

I dva velikana iz Serije A prate 24-godišnjeg Turčina

"Nažalost, nećemo moći gledati Ferdija Kadioglua u Fenerbahčeu sljedeće godine", poručio je Asik, koji je rekao da su Napoli i Milan takođe zainteresovani i da se nalazi na transfer listi italijanskih timova.

Navijači svakako neće biti sretni što gube takvog majstora, ali ponuda od najmanje 25 miliona eura natjeraće čelnike Fenera da ga se odreknu, mada se vjeruje da će prvi čovjek kluba, Ali Koc, tražiti i veću odštetu za igrača čija se vrijednost procjenjuje na 17 miliona eura.

Ove sezone je odigrao 18 utakmica i postigao je jedan gol uz tri asistencije. 24-godišnjak je do sada upisao 15 nastupa za Tursku i dao jedan gol, a gledat ćemo ga i na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj narednog ljeta.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Interesantno da je od 2022. godine igrač Turske, a da je prethodno igrao za sve mlađe selekcije Nizozemske jer je rođen u Arnhemu od strane turskih roditelja.

Fenerbahče u posljednje vrijeme nije blistao, ušao je u jednu lošu seriju, a u nedjelju dočekuje Karagumruk i svakako će morati da upiše pobjedu. Podsjetimo da je ovaj tim sezonu otvorio sa 19 pobjeda na 19 utakmica. Uslijedili su potom porazi od Trabzonspora i Ludogoreca, dok su u posljednjem kolu remizirali sa Adanom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije