Trener Fenera je kapitensku traku oduzeo Tadiću - svi su bili u čudu, ali imao je dobar razlog
Obzirom da Džeko nije igrao, očekivalo se da će kapitensku traku dobiti dokapiten Dušan Tadić, ali Kartal je napravio neobičan potez

S obzirom da nije igrao Džeko...

Trener Fenera je kapitensku traku oduzeo Tadiću - svi su bili u čudu, ali imao je dobar razlog

Edmir Škorić

U četvrtak navečer Maribor i Fenerbahče su u Ljudskom vrtu odigrali uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige, a turski velikan je novom pobjedom (3:0) ovjerio plasman u play-off ovog takmičenja.

Fener je u prvoj utakmici slavio sa 3:1, a još uvjerljiviji bio je sinoć u revanšu u Mariboru. Utakmicu su obilježili navijački neredi i prekid koji je trajao barem 15 minuta, ali i potez Fenerovog trenera Ismaila Kartala.

Kartal je odlučio da odmori Edina Džeku, koji nije ulazio u igru jer nije bilo ni potrebe s obzirom na to kako su se stvari na terenu odvijale. Očekivalo se da će kapitensku traku zbog toga dobiti dokapiten Dušan Tadić, ali Kartal je napravio neobičan potez.

Naime, trener turskog velikana je tu čast ovaj put dao Mihi Zajcu. Komad trake koji mnogi smatraju pravom svetinjom i spremni su za nju da se bore sa saigračima, jer ipak je dobijaju samo oni za koje treneri smatraju da su posebni i lideri ostatku tima, otišao je Slovencu.

Da je ovo "normalna" utakmica Kartal bi sasvim sigurno ostavio Tadića za kapitena, no svjestan da se igra u domovini Zajca, Kartal mu je odlučio dati priliku da na teren istrči sa kapitenskom trakom oko ruke.

Oglasi

Tako je Slovenac pred svojom publikom imao priliku da predvodi brojne Fenerove zvijezde, a na kraju su svi zadovoljni napustili ovu malu zemlju.

Fenerbahče će u ponedjeljak gostovati Samsunsporu u drugom kolu turske Superlige, a već u četvrtak dočekuje Twente u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige.

Ti dueli bi mogli biti jako intertesantni i dosta neizvjesni do samog kraja, a ulog je naravno ogroman, ipak se radi o tome ko će u grupnu fazu i ko će proljeće dočekati u Evropi. Nizozemci su prethodno izbacili latvijsku Rigu i imali su puno lakši posao od Fenera u trećem pretkolu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

S obzirom da je odmarao sinoć, možemo Edina očekivati u ponedjeljak od prve minute. On je već postigao tri gola za svoj novi tim - jedan u Konferencijskoj ligi protiv Zimbrua i dva protiv Gaziantepa u prvom kolu prvenstva Turske.

Poznato je svijma da je Fener doveo brojne zvijezde ovog ljeta poput Džeke, Tadića, Freda, Szymonskog ili Cengiza Undera, a sve s ciljem da se nakon dugo godina osvoji naslov prvaka Turske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi