Dominik Livaković stigao u Istanbul i treneru Fenerbahčea saopštio odluku o budućnosti
Hrvatski golman ima jasan stav (Foto: Marko Lukunić / Pixsell)

Jasan stav hrvatskog golmana

Dominik Livaković stigao u Istanbul i treneru Fenerbahčea saopštio odluku o budućnosti

M. Šljivak

Hrvatski golman Dominik Livaković (29) vratio se klupskim obavezama u Fenerbahčeu nakon burnog perioda kojeg je imao u prethodnom periodu, te je treneru istanbulskog tima Ismaelu Kartalu saopštio odluku o budućnosti.

Dominik Livaković stigao je prošlog ljeta iz zagrebačkog Dinama u Fenerbahče za nešto više od šest i po miliona eura. Preuzeo je hrvatski čuvar mreže broj jedan u istanbulskom velikanu i vjerovao je kako će naredne godine provesti u ovom klubu.

Međutim, posljednja dešavanja na turskim terenima navela su 29-godišnjeg golmana da ozbiljno razmisli o odlasku iz kluba. Livaković je napadnut na meču s Trabzonsporom i taj napad će vjerovatno odrediti njegovu budućnost.

Livaković se nakon reprezentativnih obaveza vratio u Istanbul. Odmah je imao ozbiljan razgovor s trenerom Ismailom Kartalom i pošteno mu je saopštio kako ima namjeru otići iz kluba.

"Dominik Livaković se vratio u Istanbul i pridružio se saigračima. Hrvatski golman je saopštio treneru Ismailu Kartalu da će završiti sezonu u Fenerbahčeu, ali da će tokom ljeta razmotriti ponude koje dođu", pišu turski mediji.

Oglasi

Navodno, hrvatska 'jedinica' ima ogromnu ponudu iz Saudijske Arabije. To bi mogla biti njegova naredna destinacija, no moguće je i da će ostati u evropskom fudbalu.

Kao prvi golman reprezentacije Hrvatske definitivno su mu otvorena vrata najjačih evropskih liga. Ponuda će sigurno biti i samo na njemu je odluka o nastavku karijere.

Ono što je gotovo izvjesno je to da 29-godišnji golman želi napustiti Istanbul. Doživio je sve i svašta u proteklom periodu, a napad kojeg je doživio bila je kap koja je prelila čašu.

Livaković je ove sezone nastupio u 31 utakmici za turskog velikana. 12 puta je uspio sačuvati mrežu, a primio je 33 pogotka.

Oglasi

Fenerbahče bi mogao istupiti iz lige?

Dominik Livaković bi i prije kraja sezone mogao napustiti klub jer istanbulski velikan zbog silnih napada razmatra napuštanje Super lige i odlazak u niži rang.

Preseljenje u neku evropsku ligu prva je opcija o kojoj razmišljaju u redovima Fenera. Međutim, kako je to teško izvodljivo moguća je radikalna odluka o istupanju iz prvenstva.

Mnogo toga će biti poznato nakon sjednice Skupštine kluba koja je zakazana za 2. april. Trenutno je status takav da je svaka odluka moguća, pa i ona najradikalnija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U turskom fudbalu je apsolutno sve moguće. Jasno je to iz brojnih skandala koji su se desili prethodnih godina i o kojima je fudbalski svijet brujao na sve strane.

Definitivno bi istupanje Fenerbahčea bio najveći skandal u historiji. Nešto takvo se još nije dogodilo usred sezone, posebno kada se radi o klubu koji je velikan i koji nema nikakvih finansijskih poteškoća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi