Fener bi da napusti Tursku, razmatra četiri evropske lige, stigao prvi odgovor: "Kod nas ne možete"

Kratko i jasno

Fener bi da napusti Tursku, razmatra četiri evropske lige, stigao prvi odgovor: "Kod nas ne možete"

E. Škorić

Nakon dešavanja na nedavnoj utakmici Trabzonspora i Fenerbahčea (2:3) iz istanbulskog velikana prijetili su napuštanjem prvenstva i da će igrati u nekoj drugoj evropskoj ligi.

Ove najave iz Fenerbahčea ostavile su u šoku mnoge, a u Turskoj je opravdano zavladala zabrinutost da bi se to moglo zaista i dogoditi, što bi naravno bilo ravno katastrofi i što bi dovelo do općeg kolapsa u turskom fudbalu.

Skupština Fenerbahčea spremna je razmatrati mogućnost raznih akcija, uključujući i napuštanje same Super lige. U nekim izvorima vijesti je navedeno da Fener razmatra prijavu za belgijsku Jupiler ligu, nizozemsku Eredivisie, francusku Ligue 1 i špansku La Ligu.

Rodrigo Gonzalez, novinar Marce, napisao je zašto Fenerbahče ne može sudjelovati u La Ligi i da je to jednostavno nemoguće bez obzira na to što se u fudbalu iz dana u dan dešavaju nevjerovatne stvari i što vrijeme sa sobom donosi neke ranije nezamislive promjene.

"Kod nas ne možete...", piše novinar Marce i objašanjava zašto:

Oglasi

"Prema špasnkom zakonu, nijedna ekipa izvan zemlje se ne može takmičitit u nacionalnim ili lokalnim ligama. Isključena je samo jedna zemlja z ovoga. Prema zakonu, andorski klbuovi mogu da nastupaju u španskim ligama".

Šta će se dogoditi ako Katalonija postane neovisna?

Barcelona, ​​najpoznatiji katalonski klub na svijetu, može se takmičiti u La Ligi jer Katalonija nije neovisna. Međutim, moglo bi doći do novih pomaka nakon što Katalonija proglasi svoju neovisnost.

Predsjednik La Lige Javier Tebas najavio je da Barcelona neće igrati u La Ligi ako Katalonija proglasi svoju neovisnost. I to je, jasno, nezamislivo, da La Liga bude bez Barcelone, kao što je teško zamisliti prvenstvo Turske u kojem Galatasaray vodi bitke za titulu bez Fenerbahčea.

Ipak, unatoč svim dešavanjima i žestokim napadima na igrače Fenera u Trabzonu, vjeruje se da su se glave čelnika Fenera ohladile i da se uveliko prestalo razmišljati o radikalnim potezima, ali zabrinjavajuće je ono što se od početka sezone dešava u turskom fudbalu koji je obilježen raznim aferama i skandalima.

Oglasi

Fenerbahče pokušava doći do prve titule od 2014. godine i na ljeto je doveo mnoge zvijezde poput Edina Džeke, Cengiza Undera, Dušana Tadića, Freda, Dominika Livakovića,da bi zimus angažovao Radeta Krunića i Leonarda Bonuccija, ali za sada sve to nije dovoljno jer je prvi na tabeli gradski rival i aktuelni prvak Galatasaray, koji ima dva boda više osam kola prije kraja.

I jedni i drugi su u sjajnoj seriji pobjeda u prvenstvu, a ono se nastavlja početkom naredne sedmice nakon što je okončana reprezntativna stanka. Galati u goste dolazi Hatayspor, a Fenerbahče će biti domaćin Adani Demirspor.

Svaki naredni meč turskih divova bit će pod posebnom lupom nakon svih dešavanja, a nažalost očito je da i jedni i drugi često imaju "dodatnu pomoć" na putu prema ostvarivanju zacrtanih ciljeva, samo je pitanje ko će na kraju ove lude bitke izvući deblji kraj.

Džeko i Livaković zajedno napuštaju Fenerbahče?

Prema pisanju turskih medija, Edin Džeko bi mogao na ljeto napustiti Tursku jer ima ponude iz Saudisjke Arabije, dok bi na kraju sezone sličan scenarij mogao zadesiti i hrvatskog golmana.

Turski novinar Yagiz Sabuncuoglu saopštio je sinoć kako bi hrvatski golman Dominik Livaković na kraju sezone mogao napustiti Fenerbahče i karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Dominik Livaković je proteklog ljeta došao iz Dinama u Fenerbahčea. Modri su inkasirali nešto više od šest i po miliona eura, a 29-godišnjak je odmah zauzeo mjesto među stativama turskog velikana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imao sam direktne kontakte s ljudima koji brinu o njegovoj karijeri. Livaković će završiti sezonu u Fenerbahčeu. Rekli su mi da nije istina da se ne želi više vraćati u Istanbul i da želi odmah otići, ali da će na kraju sezone razmotriti situaciju. Za njega postoji interes iz Saudijske Arabije", rekao je Yagiz Sabuncuoglu.

Livaković je ove sezone nastupio u 31 utakmici za turskog velikana. 12 puta je uspio sačuvati mrežu, a primio je 33 pogotka.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Katalonija je svjetski rekorder po izgubljenih referendumov...svakih par godina isto...ni batine ih ne zaustavljaju
1 0
ubnt
Kakva bolan nezavisnost Katalonije glupane? Prije par godina pokušali, poravnali ih , potukli, i riješili problem.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti