Dugo je trajao današnji sastanak Džeke i Kartala

Da li je sada sve u redu?

Dugo je trajao današnji sastanak Džeke i Kartala

Edmir Škorić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko (36) bio je vidno razočaran prošli put kada je morao da napusti teren, a njegovo ponašanje izazvalo je dosta negativnih reakcija u Feneru i u Istanbulu.

Iako je prvi strijelac, kapiten i glavni igrač, Džekino ponašanje nije bilo pohvalno. Po izlasku iz igre ljutito je odmahivao rukama i po svemu sudeći dobro naljutio svog trenera.

Bh. napadač bio je vidno uzrujan jer ga Ismail Kartal vadi iz igre u 70. minuti pri rezultatu 1:1 protiv Samsunspora u 21. kolu Superlige, kada je Feneru očajnički trebao pogodak i nova tri boda u borbi za titulu.

Mediji u Turskoj tvrde da je Džeko čak obavio telefonski razgovor nakon utakmice i da je razgovarao sa predsjednikom kluba Alijem Kocom, navodno ne štedeći Kartala, mada mediji naklonjeni Feneru "gase vatre" i tvrde da mnogo toga nije istina, te da nije u toj mjeri došlo do sukoba između Edina i trenera Kartala.

[twitter]https://twitter.com/forzagalahell/status/1749726651238191560[/twitter]

Oglasi

Turski novinari pak sada pišu da je danas održan jedan prilično dug sastanak gdje su Džeko i Kartal razgovarali oči u oči i vjeruje se da se tu mnogo toga riješilo, ali sve će biti jasnije kada procure detalji.

Uostalom, znat ćemo sve i sutar kada vidimo sastav Fenera za ligaški meč u gostima kod Bašakšehira. Ostane li Edin na klupi, onda će to biti jedna vrsta kazne i prisilno hlađenje, a ako krene od prve minute, to znači da mu je Kartal oprostio nedavni potez.

Fenerbahčeov kiks iskoristio je Galatasaray pa su oba tima na vrhu sa istim brojem bodova (54), s tim da je Fener lider zbog bolje gol-razlike. Feneru slijedi teško gostovanje, dok će Galatasaray imati uslovno rečeno lakši posao jer mu u goste dolazi posljednjeplasirani Istanbulspor koji ima samo 10 bodova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Očekuje nas žestoka borba između dva felikana u preostalih 16 kola. Obje ekipe su izuzetno jake, sa vrhunskim igračima i mogle bi odlučiti sitnice, a sukobi unutar timova su najmanje potrebni.

Svjestan je toga i Kartal i vjerovatno je zbog toga odlučio danas održati sastanak sa Džekom i jednostavno spustiti loptu, a sve sa željom da se zadrži jedinstvo u timu i da se zajedničkim snagama svi usmjere na osvajanje toliko čekane titule.

Top Komentari

FudbalskiGenije
Kloc misli pametniji od trenera, sto nije tako lad je grijao klupu u Sitiju i Interu. Retard
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi