Donald: Možemo prestići Benficu

Hoće li rekord stići na stadion Rajko Mitić?

Donald: Možemo prestići Benficu

D. Vejo

Saradnja Crvene zvezde i ruske Mordovije svakako daje rezultate. Pokazatelj toga je i transfer Mitchella Donalda koji u tim iz Ljutice Bogdana došao upravo iz ruskog prvoligaša. 

Zanimljiva činjenica je i ta da od kada je kročio na teren Rajko Mitić, crveno-bijeli redaju pobjede. Slučajnost ili ne ostavljamo drugima na razmišljanje, sada je u pitanju rekord.

Naime, u posljednjih nekoliko dana ponovo se vraća priča iz sezone 1971-72 godine, kada je generacija Portugalske Benfice napravila evropski uspjeh, kao i rekord. Uzastopno su pobijedili u 29 utakmica, što je cifra za svaku pohvalu. Na tom putu su i fudbaleri Zvezde.

Trenutno izabranici Grofa Božovića imaju učinak od 21. pobjede, što je osam manje u odnosu na Portugalce. Sigurni u stizanje pa čak i obaranje rekorda su i članovi crveno-bijelog tima.

„Rezultat za svaku pohvalu postigla je Benfica. Mi smo sada u prilici da taj rekord izjednačimo pa čak i prestignemo. Ja sam ubijeđen da ukoliko nastavimo u ovom tempu kao do sada to i možemo“, rekao je za tamošnje medije vezni igrač Zvezde, Mitchell Donald.

Holanđanin pruža sjajne partije u dresu crveno-bijelih. Također je postao i miljenik navijača, popularnih Delija, koji svaku utakmicu skandiraju njegovo ime.

„Mi prije svega imamo sjajan kolektiv. Od samog mog dolaska u klub svi su me prihvatili na jedan predivan način. Atmosfera je i više nego odlična, družimo se i van terena. Svi smo na istom zadatku igrači, stručni štab, navijači, zajedno možemo sve“, dodaje veznjak.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Fudbaleri Crvene zvezde priliku za novu 22. pobjedu imat će već sutra kada im na noge dolazi pretposljednja ekipa na tabeli, Jagodina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi