Juventus završio vrhunski transfer - Stiže razbijač koji je u sjeni svoje fatalna plavuše
Douglas Luiz i Alisha Lehmann u paketu stižu u Torino (Foto: Instagram / Douglas Luiz)

Posao završen

Juventus završio vrhunski transfer - Stiže razbijač koji je u sjeni svoje fatalna plavuše

Midhat Šljivak

Brazilski veznjak Douglas Luiz novi je igrač Juventusa. On će put Torina u zamjenu za Enza Barrenecheu i Samuela Ilinga-Juniora.

Aston Villa i Juventus dogovorili su večeras razmjenu igrača. Novi član Stare dame iz Torina postat će brazilski veznjak Douglas Luiz, a put Birminghama će Argentinac Enzo Barrenechea i Englez Samuel Iling-Junior.

Danima su Villa i Juve pregovarali o ovom poslu. Prvobitno je u sve bio uključen Amerikanac Westom McKennie, no on je tražio previše novca i taj dogovor je otpao.

Potom je torinski tim uz Samuela Ilinga-Juniora ponudio 23-godišnjeg Argentinca Barrenecheu. Engleski tim je pristao, ali svakako treba napomenuti da uz dvojicu fudbalera Juve plaća i 25 miliona eura.

Neće 26-godišnji Brazilac sam doći u Torino. S njim u paketu u ženski tim Bianconera stiže jedna od najatraktivnijih fudbalerki Alisha Lehmann.

Ona će nakon tri godine napustiti ženski tim Aston Ville gdje je stekla veliku slavu, no ljubav je trenutno ipak važnija pa je s dečkom odlučila da ide put Italije.

Oglasi

Douglas Luiz s Villa Parka odlazi nakon pet godina. Stigao je u klub iz Manchester Cityja, gdje nije dobio pravu šansu, a njegovo dovođenje se ispostavio kao pravi potez.

Vrlo brzo je brazilski fudbaler postao nezamjenjiv član prve postave Aston Ville. Jedan je od najboljih centralnih veznjaka u Premier ligi i iza sebe ima nekoliko vrhunskih sezona.

Čak 204 puta je oblačio dres Ville i ima izuzetno dobar učinak od 22 pogotka i 24 asistencije. Ipak, sada je došlo vrijeme da se krene dalje, no nema dileme da će Luiz imati veoma bitnu ulogu u Juventusu kojeg je preuzeo Thiago Motta.

Brazilski fudbaler karijeru je počeo u Vasco de Gami, potpisao je potom za Manchester City, gdje nije imao šansu za igru zbog određenih administrativnih problema, pa je jednu sezonu proveo na posudbi u Gironi.

Oglasi

Odlični nastupi u dresu velikana iz Birminghama donijeli su mu i pozive u reprezentaciju Brazila. Debitovao je 2019. godine i odigrao je ukupno 15 utakmica.

Juventus čekaju brojne promjene

Dolaskom Thiaga Motte umjesto Maxa Allegrija torinski Juventus čekaju mnoge promjene unutar tima.

Stara dama je već dogovorila dolazak novog golmana. Michele Di Gregorio preuzima jedinicu, a iz kluba bi trebao otići Wojciech Szczesny.

Riccardo Calafiori iz Bologne trebao bi biti defanzivno pojačanje, najavljuje se dolazak i Jadona Sancha kao pojačanja u ofanzivnom dijelu, ali i još nekoliko poznatih imena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Klub će gotovo sigurno napustiti Moise Kean, vjerovatno i Arkadiusz Milik, a spominje se mogućnost da odu i Federico Chieisa i Filip Kostić.

Juventus je u potrazi za kvalitetnim rješenjima. Douglas Luiz je definitivno pravi potez za vezni red, a vidjet ćemo kako će Juve izgledati pod vodstvom Motte.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi