Dries Mertens upitan za meč protiv Chieva
Foto: EPA

Zbog problema sa povredom

Dries Mertens upitan za meč protiv Chieva

Trener Napolija Maurizio Sarri našao se u problemima pred sutrašnje gostovanje kod Chieva u okviru italijanske Serije A. 

Jedan od igrača koji čine napadačku trojku i prvi strijelac ekipe Dries Mertes ima blagih problema sa povredom zbog kojih trenira nešto slabijim intenzitetom u posljednje vrijeme. 

Italijanski mediji izvještavaju da će on vjerovatno putovati sa ekipom u Veronu, ali da bi meč, kako sada stvari stoje, trebao početi sa klupe za rezerve. Sarri će ga u prvu postavu staviti samo ukoliko bude zaključeno da je potpuno spreman za susret. Trener Napolija će o tome odlučiti danas. 

Ukoliko Mertens ostane na klupi u prvoj postavi će ga vjerovatno zamijeniti Poljak Piotr Zielinski. Podsjetimo, Zielinski je u dosadašnjem dijelu sezone počeo četiri meča, ali je većinom poriliku za igru dobijao sa klupe za rezerve. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dodajmo i to da je Napoli trenutni lider Serije A sa 31 bodom nakon 11 kola, dok je ekipa Chieva trenutno na 11. poziciji sa 15 upisanih bodova. Meč između Chieva i Napolija počinje od 15.00 sati u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi