Prošao kroz pakao, ali ispunjava svoj životni san
Foto: EPA

Quagliarella se vraća u Napoli?

Prošao kroz pakao, ali ispunjava svoj životni san

E. Čaušević

Iskusni italijanski napadač Fabio Quagliarella prošao je mnogo toga u svojoj karijeri, a čini se da bi mu se životna želja mogla ostvariti pred penziju.

Quagliarella je prije nekoliko godina odlučio da napusti Napoli i svoju karijeru nastavi u Juventusu što je šokiralo navijače ekipe iz Napulja.Oni mu to nisu mogli oprostiti, a ovaj iskusni fudbaler je već istog dana proglašen za najomraženiju ličnost u ovom gradu. No, sedam godina kasnije Quagliarella je u šokantnoj priči otkrio zašto je morao napustiti Napoli i klub koji voli.

Naime, on je svakodnevno dobijao prijetnje smrću za sebe i svoju porodicu, a tada anonimni "bolesnik" ga je jednostavno natjerao da ode iz Napulja ili će u suprotnom ubiti njegovu porodicu. Kada je ovaj slučaj riješen prošle godine je igrač Sampdorije izašao pred kamere, te je u suzama otkrio kakav pakao je živio godinama. No, srećom to je sada sve prošlost.

Navijači Napolija su mu odmah poslali poruku izvinjenja jer niko nije znao šta je pravi razlog njegovog odlaska u redove ljutog rivala Juventusa. No, iako je na zalasku svoje karijere postoji šansa da se Quagliarella u januaru vrati u svoj najdraži dres. Naime, Napoli je zainteresovan da ponudi ugovor 34-godišnjem igraču kako bi mu se odužili za sve.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako je zaista živio pakao čini se da bi ova priča na kraju mogla dobiti sretan kraj. Quagliarella je i sam priznao da nema boljeg scenarija nego da u dresu Napolija završi svoju karijeru. Svi se nadamo da će mu se ona ispuniti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi