"Morao sam se udaljiti od tribine, inače bih zaplakao"
Foto: EPA

Navijači Napolija priredili sjajan doček bivšem kapitenu

"Morao sam se udaljiti od tribine, inače bih zaplakao"

Napoli je jučer, na svom terenu, savladao Sassuolo rezultatom 3:1, a uprkos porazu, jučerašnja utakmica je bila posebna i za jednog fudbalera gostiju, iskusnog Paola Cannavara.

Nekadašnji kapiten Napolija se, u dresu Sassuola, ponovo vratio na stadion San Paolo, na kojem je proveo najljepše trenutke u karijeri, a navijači njegovog nekadašnjeg kluba su mu priredili zaista topao doček.

Cannavaru su na San Paolu navijači uručili buket cvijeća, dok je na tribinama bio istaknut transparent sa jasnom porukom: "Godine možda prolaze, ali ti ćeš uvijek ostati naš kapiten."

Iskusni defanzivac je nakon utakmice priznao da je bio izuzetno dirnut gestom navijača Napolija, te da je malo nedostajalo i da suze krenu niz njegovo lice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Morao sam se udaljiti od tribine, inače bih počeo plakati. Bio sam i sretan i uzrujan u isto vrijeme...Želim se zahvaliti publici i građanima Napulja iz dubine duše. Nema puno onih koji napuste klub i ostanu u njihovim srcima, zato uživam u toj privilegiji", izjavio je nakon utakmice 36-godišnji štoper Sassuola.

Paolo Cannavaro je rođen u Napulju, gradu u kojem je odrastao i napravio prve fudbalske korake. Napoli, klub u kojem je ponikao, je napustio 1999. godine, da bi se 2006. vratio na San Paolo. Dugo vremena je bio kapiten ekipe Napolija prije nego što je 2014. godine, zbog nesuglasica sa tadašnjim trenerom Benitezom, napustio klub i pojačao redove Sassuola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi