Redar je izvukao deblji kraj u tuči navijača, a Slovenci su oduševljeni potezom Džeke

Nije nastupio, ali je bio u centru pažnje

Redar je izvukao deblji kraj u tuči navijača, a Slovenci su oduševljeni potezom Džeke

Samir Mlaćo

Edin Džeko nije dobio sinoć šansu u revanš meču Maribora i njegovog Fenerbahčea, a to i nije iznenađenje.

Turci su bez problema prošli dalje, te nisu željeli koristiti bh. napadača, kojeg novi izazov očekuje već u prvenstvu za par dana.

Ipak, Džeko je bio glavna zvijezda. Slovenci ga mnogo poštuju i cijene te su pratili njegov svaki korak.

Bio je Edin raspoložen, iako je meč u jednom trenutku prekinut. Naime, domaći navijači su se 'maskirali' u redare te oteli jednu zastavu na gostujućoj tribini.

Turci su brzo reagovali, došlo je do sukoba navijača te su službena lica odlučila da prekinu utakmicu.

Sve se ubrzo smirilo, a deblji kraj izvukao je jedan od redara koji je dobio udarac u glavu.

Oglasi

Ekipa.svet.24. prenosi da je i Džeko prišao redaru kako bi se uvjerio da je dobro, što su zabilježile i kamere.

Slovenci su ostali oduševljeni zbog poteza našeg kapitena koji je pokazao ljudsku veličinu.

Opis nije dostupan.

Treba dodati da je Džeko bio i tema na press konferenciji. Trener Fenera Ismail Kartal je dobio jasno pitanje zašto Džeko nije dobio šansu.

"Što se tiče Džeke mi igramo svako tri dana, on ima odličnu karijeru, ali ne postoji pravilo da će igrati svako tri dana", rekao je Kartel te nastavio:

Oglasi

"Bilo je igrača koji su spremniji i odmorniji da igraju. Ja sam napravio takav izbor. Treba mi svaki igrač, pokušavam da koristim svakog igrača."

Bio bi problem ako bih stalno koristio iste igrače. Pokušavam sa rotacijom. Dajem šansu svima. Želim slatku konkurenciju."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Komentarisao je Kartel i dešavanja vezana za prekid kada su navijači Maribora oteli transparent pristalicama Fenerbahcea.

"Otet je transparent naših navijača i došlo je do nereda. Mislim da nije donesena pravilna odluka da naši navijači napuste tribine. Ono koji su pogriješili nisu bili naši navijači. Klupski predstavnici će dati više objašnjenja."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi