Navijač snimio potez Dušana Tadića pored klupe i podigao Tursku na noge

Navijači Fenerbahčea u delirijumu

Navijač snimio potez Dušana Tadića pored klupe i podigao Tursku na noge

Midhat Šljivak

Evropsku sezonu turski velikan Fenerbahče otvorio je domaćom pobjedom nad danskim Nordsjaellandom. Bilo je 3:1 usprkost činjenici da je trener Ismail Kartal odlučio odmoriti Edina Džeku i Dušana Tadića. Ovaj drugi je zaigrao u samom finišu, ušao je u 87. minuti, a navijači istanbulskog velikana snimili su potez srpskog fudbalera kojim ih je zauvijek kupio.

Dušan Tadić jedno je u nizu velikih pojačanja Fenerbahčea. Srpski fudbaler odlučio je napustiti Ajax i priključiti se velikanu iz Istanbula i za sada se to ispostavio kao odličan potez.

Srbin u dresu turskog kluba igra zaista odlično. Jučer je međutim trener Ismail Kartal odlučio da ga malo odmori od napora, pa je uz Edina Džeku ostao na klupi za rezerve u meču 1. kola Konferencijske lige protiv danskog Nordsjaellanda.

Tadić je zaigrao u samom finišu. Ušao je u 87. minuti, a pred sami ulazak u igru desila se scena koja je oduševila navijače turskog kluba.

Navijač je s tribina snimao pripremu srpskog fudbalera za ulazak u igru. On je dva puta poljubio dres Fenera i tako je iskazao veliko poštovanje prema klubu za kojeg nastupa.

Oglasi

Očekivano, Tadić je odmah porastao u očima navijača Fenerbahčea. O njegovom potezu se pišu hvalospjevi i on je zbog ovog poteza apsolutni junak među njima.

Tadić je ove sezone za Fenerbahče nastupio ukupno 11 puta i ima učinak od četiri pogotka i dvije asistencije.

Naravno, od njega su ogromna očekivanja kao i od ostatka ekipe koja silno želi titulu prvaka nakon decenije čekanja i nadanja.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U sezonu su krenuli veoma dobro. Fener je na vrhu Super lige, igraju zaista odlično i vidjet ćemo kako će sve na kraju završiti.

Top Komentari

xX_Bosnian_Bull_Xx
Pa i turci vise postuju srbe nego bosance, i turci su vidjeli kako se ljudi prodavaju za novac! I misle u sebi pa kad bi svoje ljude i zemlju izdali kako nebi mene i nas!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi