Dušan Tadić i kapitenska traka s duginim bojama: Reakcija je bila ekspresna
Foto - Screenshot

Norvežane zanimaju nebitne stvari

Dušan Tadić i kapitenska traka s duginim bojama: Reakcija je bila ekspresna

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra u Oslu igra veoma bitnu utakmicu protiv selekcije Norveške.

Orlovima u ovom meču pobjeda donosi plasman u A diviziju Lige nacija, a Norveškoj je dovoljan i jedan bod zbog pobjede od 1:0 iz Beograda.

Pred ovaj meč norveške novinare je zanimala i poprilično bizarna stvar. Odlučili su pitati Dušana Tadića i Dragana Stojkovića zašto na Svjetskom prvenstvu neće nositi traku duginih boja kao podršku LGBT populaciji.

Nizozemci su pokrenuli kampanju pod nazivom 'Jedna ljubav'. Oni će uz još nekoliko selekcija nositi kapitenske trake duginih boja, a sve je podržala i krovna kuća svjetskog fudbala (FIFA).

Srbija je rekla 'ne' ovom pozivu. Norvežane je zanimalo zašto su to učinili i pitali su kapitena Srbije Dušana Tadića da kaže svoje mišljenje o svemu.

Reagovali su odmah iz PR službe reprezentacije Srbije. Sugerisano je Tadiću da ništa ne govori na ovu temu.

Oglasi

"Saopštenje smo već objavili prije dva dana. Selektor i igrač nacionalnog tima neće pričati o tome ni sad, a ni sutra. Govorit ćemo samo o susretu s Norveškom", saopšteno je iz PR službe reprezentacije Srbije.

LGBT boje na Svjetskom prvenstvu u Kataru pored Nizozemske nosit će još nekoliko reprezentacija. To su Engleska, Danska, Belgija, Vels, Švicarska, Njemačka i Ffancuska.

Poruka će biti na rukama kapitena drugih selekcija. Tako će poljski kapiten Robert Lewandowski nositi traku u bojama Ukrajine.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Treba istaći da su su pored Srbije traku s duginim bojama odbili i Hrvati, baš kao i Španija i Portugal od ostalih evropskih selekcija.

Top Komentari

SarajFK
A mislio je odgovoriti da njima nisu potrebne trake jer oni to nose u srcu. Tako i biraju precjenika i premijere.
8 6
user1627322078
A predsjednik i premijerka geyevi.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi